Не е ясно какво пише в заповедта на областния управител

...
Не е ясно какво пише в заповедта на областния управител
Коментари Харесай

Казусът с Крайбрежната алея на Варна се заплита: Не е ясно какво пише в заповедта на губернатора

Не е ясно какво написа в заповедта на регионалния шеф Марио Смърков, с която анулира моята заповед. Това стана ясно от думите на някогашния губернатор на Варна Благомир Коцев. Той бе един от множеството хора, които през днешния ден стачкуваха пред постройката на Областната администрация в морския град. Причината за тяхното неодобрение бе анулацията на възбраната за придвижване на коли в Крайбрежната алея на града, издадена тъкмо от Коцев, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Казусът към този момент е доста безизходен, тъй като с анулацията на неговата заповед " топката " към този момент у кмета на Община Варна Иван Портних, който в 14-дневен период от анулацията на това решение, би трябвало да отсече - дали пуска коли по Крайбрежната алея или ще издаде своя възбрана за това.

Припомняме, че предишния четвъртък Смърков свика част от варненските медии и разкри, че анулира заповедта на Коцев, защото Крайбрежната алея е улица и такава възбрана не е в компетенциите на губернатора.

От тогава пристрастеностите се разгоряха. Хората скочиха против решението за коли край морето. Други, с бизнеси там, пък опонираха, че ветото за МПС им се вреди на работата.

Така се стигна досега през днешния ден сутринта - малко след 11 часа, когато регионалния шеф Марио Смърков оповести, че подава оставка.

Това обаче не спря хора да стачкуват по-късно - в 17,30 часа, пред постройката на Областната администрация.

Сред тях бе и някогашния губернатор Коцев, който добави още, че не е ясно какво следва от тук нататък, защото никой не може да види тъкмо какво написа и поради какво е анулирана неговата заповед.

Сред протестиращите имаше и елементарни поданици на града, и представители на разнообразни политически обединения. От Продължаваме Промяната обявиха пред кореспондент на Varna24.bg , че не чакат кмета Портних да вкара още веднъж възбрана за придвижване на коли по Крайбрежната алея.

Към момента и от общинската администрация не са обявили какво считат и по какъв начин считат да работят.

Това до води до патова обстановка, защото не е ясно, след приключването на 14-дневния период по анулацията на заповедта на някогашния губернатор, какво ще стане на алеята, и дали тя въобще е алея или улица, дали още веднъж хора и коли ще се разминават рисково близко и прочие.   

Десетките протестиращи през днешния ден обаче са безапелационни, че такова нещо - коли и пешеходци, мотори и велосипедисти, и майки с колички да слаломират по сред си не са виждали на никое място по света.

И мъже, и дами, и от всевъзможен обществен статус, и млади, и възрастни, упорстват за решение, което да подсигурява живота и здравето на варненци и гостите на града, и Крайбрежната алея да се трансформира в едно безвредно и красиво кътче на Варна, което всички заслужават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР