Не е ясно дали скандалните разкрития на още по-скандалния мафиот

...
Не е ясно дали скандалните разкрития на още по-скандалния мафиот
Коментари Харесай

Разкритията на един престъпен бос: Мафиотска държава ли е Турция?


Не е ясно дали скандалните разкрития на още по-скандалния мафиот Седат Пекер могат да разклатят трона на президента Ердоган. Едно е несъмнено обаче: Пекер се трансформира във феномен и към този момент образува публично мнение в Турция.

Разкритията му приказват за тясно преплитане сред мафията и политиката в Турция: скандалният мафиотски необут Седат Пекер

Двама високопоставени съветници на изгубиха постовете си преди няколко дни. Причината - имената им бяха забъркани в корупционна спекулация. Серкан Тараноглу бе уволнен от Ердоган, а Коркмаз Караджа самичък си подаде оставката, обяснявайки решението със здравословни проблеми.

Тези събития се случват с помощта на известния като. Със своите разкрития от последната година той се трансформира в главен състезател в турската политика. Негови скорошни разобличения имаха изключително огромна тежест. Те демонстрираха, че корупцията се е популяризирала в това число и в турската президентска институция. Бившият покровител и сегашен конкурент на турския президент Пекер сега се намира в Обединените арабски емирства и понякога разгласява видеоклипове и туитове оттова. От известно време Пекер написа в Туитър под псевдонима " Deli Çavuş ", което се превежда като " Лудия сержант ". Подобни подмолни ракурси към турската политика натоварват в допълнение държавното управление, което така и така се намира под натиска на съществени стопански и политически проблеми.
Редакцията предлага
Прокуратурата също стартира следствие за разкритията на Пекер за пръв път от началото на изявите му. С оглед на положението на правовата страна в Турция, обаче, очакванията, че следствието ще се организира обективно и независимо, не са изключително огромни.

" Разкритията дават резултат "

основават проблеми за турското държавно управление, само че в положение ли са да го смъкват? Райън Джинджерас, американски професор, откривател на връзката сред страната и мафиотските организации, учи от известно време и проведената престъпност в Турция. Последното развиване на събитията демонстрира, че разкритията на Пекер наподобява дават резултат, споделя Джинджерас. " Не е ясно обаче по какъв начин те въздействат на неангажираните и на твърдите поддръжници на държавното управление. Ако първите изказвания на Пекер не са трансформирали гледната ви точка, за какво новите разкрития биха повлияли на мнението ви? ", пита в тази връзка Джинджерас.

Турците ще гласоподават на 18 юни идната година. Тогава те ще могат да изберат друго държавно управление и на доктрина да изпратят.

Щетите, които Пекер би могъл да нанесе, към този момент са нанесени, показва Джинджерас. " Вероятно гласоподавателите, които имат вяра на Пекер и считат изказванията му за уместни, към този момент са решили да не гласоподават за Ердоган следващата година. " Американският специалист не е сигурен дали държавното управление има тактика по отношение на.

" Мафиотска страна "  ли е Турция?

Миналата година Турция беше включена в така наречен " сив лист " от Специалната група за финансови дейности (FATF). Причината е, че ограниченията в битката с изпирането на пари и финансирането на тероризма бяха окачествени като незадоволителни.

В глобалния показател на проведената престъпност на " Глобалната самодейност против транснационалната проведена престъпност " също се насочат съществени упреци: " стана известна като мафиотска страна и доказателствата удостоверяват, че това е по този начин. И в този момент това е годно повече от всеки път ", се споделя там.

" Организираната престъпност и хората ѝ, внедрени в страната, имат извънредно мощни и комплицирани връзки, датиращи от няколко десетилетия и продължаващи до през днешния ден ", настояват анализаторите.

Райън Джинджерас

Джинджерас разяснява, че Турция към този момент се е трансформирала в " център на проведената престъпност " и партията на Ердоган ПСР няма изключително огромен проблем с това. Според него страната е понижила ограниченията си против изпирането на пари. " Междувременно прането на пари и противозаконната търговия се трансфораха в главен мотор за. Турция се е трансформирала в притегателно място за хора и групи, които желаят да печелят пари или да изпират средства по противозаконен метод ", уверен е Джинджерас.

Дълбоко затвърден проблем

Незаконният бизнес напълно не е нещо ново за Турция. Корупцията не се е появила с държавните управления на ПСР, а е с дълбоки исторически обичаи и корени. " В продължение на 100 години икономическата политика на Турция даваше доста благоприятни условия за противозаконни покупко-продажби. Разрушенията, несъгласията и напрежението в политиката сътвориха удобна почва за извънредно доходоносна сива стопанска система ", изяснява американският специалист по Турция Джинджерас. Затова наподобява малко евентуално изборите следващата година да доведат до неочаквана смяна и въвеждане на безупречни антикорупционни политики.

Под мощен напън поради разкритията на Пекер: турският президиент Реджеп Ердоган

Въпросът дали разкритията на Пекер няма елементарен отговор. Политическият феномен Седат Пекер се трансформира във значим състезател, който продължава да образува мненията в турското общество.

Пред Дъждовни води Джинджерас изяснява, че Пекер съставлява и остарялата Турция преди ПСР, и новата Турция след ПСР. Той счита, че някогашният мафиотски необут дава на турците това, което те желаят, употребявайки обществените медии, чийто авторитет е повишен. " Той се занимава и с настоящите трендове на деня. Забележителен брой хора намират това за привлекателно и се разпознават с него. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР