Не е ясно дали ще има скоро лекарство за коронавируса,

...
Не е ясно дали ще има скоро лекарство за коронавируса,
Коментари Харесай

Коронакризата имаше оздравителен ефект върху имотния пазар

Не е ясно дали ще има скоро лекарство за ковид, само че самата пандемия стана лекарство за пазара на недвижими парцели и накара всички да се замислят:

• Строителите да внимават с ценообразуването и с проектирането на новите си планове,
• Банките да имат по-високи условия към своите кредитополучатели,
• Собствениците да осмислят добре на каква цена продават своите парцели и да станат по-гъвкави и склонни към договаряния,
• Купувачите да преценяват по добре опциите си.

"Допълнителен позитивен резултат идва и от повишаването на интереса към парцели освен в огромните градове, само че и в цялата страна. Всичко това ще подкрепи по уравновесеното развиване на пазара и на районите като цяло. " Това сподели изпълнителният шеф на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова по време на онлайн полемика за имотния пазар и стопанската система, проведена от Национална съдружие Недвижими парцели с присъединяване на водещи икономисти, анализатори и имотни специалисти.
"Животът се рестартира и може би спадът, който ще отчетем в икономическия напредък и други индикатори ще се дължи на паузата, през която преминахме, която действително направи по този начин, че през тази година ще имаме единствено 10 дейни месеца вместо 12. Най-оптимистичната прогноза е, че ще можем да навакваме това закъснение ", отбелязва Полина Стайкова.
България има действителен късмет да се трансформира в топ дестинация за туризъм, вложения в парцели, пътувания и бизнес.
Към момента се регистрира сериозен растеж на интереса към къщи на село, както и към ваканционни парцели в морските и планинските курорти. С оглед на желанието на хората да са на зелено, навън, на лично пространство и да не зависят от хотелски резервации, от сектора са оптимисти за развиването на ваканционния сегмент от имотния пазар, където сега има отлични цени и богат избор от парцели.
Участниците в полемиката се сплотиха към положителни упования и вероятности за пазара на недвижими парцели като цяло, а инвестицията в неподвижен парцел се чака да остане една от най-стабилните и желани за българите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР