Не е ясно дали намалението е временна промоция или за

...
Не е ясно дали намалението е временна промоция или за
Коментари Харесай

Intel свали цените на 9-то поколение Core процесори

Не е ясно дали понижението е краткотрайна промоция или за непрекъснато

Core i9-9900K към този момент е наличен за покупки на цени от 435-440 $
(снимка: Intel)

Intel публично намали цените на процесорите Core от девето потомство. Новите цени към този момент са в действие в редица онлайн магазини, само че няма информация дали това е краткотрайна промоция и какъв брой дълго ще продължи.

Доскорошният флагман Core i9-9900K може да се купи сега за $435-440 в Amazon и други магазини, по отношение на предходните $500. Осемядреният Core i7-9700K без поддръжка на Hyper-Threading коства $340, до момента в който Core i5-9600K се предлага за $195-200.
още по тематиката
Тези по-ниски цени към този момент са налични на американските уеб сайтове на Amazon и New Egg, само че евентуално понижението ще се усети скоро и на останалите пазари, след поправяне с данъчните ставки.

Новите оферти на Intel се чака да заинтригуват консуматори, които желаят да подсилят своите компютри, без да трансформират платформата. За купувачите на нови компютри по-привлекателни са 10-то потомство Core процесори и, несъмнено, Ryzen 3000 на AMD.

Намалението на цените е предстоящ ход от Intel. Лидерът на пазара за районен съд процесори отстъпи позиции на AMD в последните години, защото изпитва проблеми с усвояването на по-тънки софтуерни процеси. Пазарният дял на AMD пораства и при районен съд, и при сървърните процесори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР