Не е ясно дали контейнерите с италиански боклуци в Бургас

...
Не е ясно дали контейнерите с италиански боклуци в Бургас
Коментари Харесай

Не е ясно дали контейнерите с италиански боклуци в Бургас са опасни

Не е ясно дали контейнерите с италиански отпадъци в Бургас са опасн и.

" Серия проучвания за токсичност и морфологични разбори на 20-те контейнера с отпадъци от Италия в Бургас, ще би трябвало да извършат специалисти ". Това обяви зам.-шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас Емил Павлов.

Експертизата е характерна и правенето й ще отнеме значителен интервал от време, разясни окръжният прокурор Георги Чинев . Така той отговори на журналистически въпрос за развоя на сагата с италианските боклуци, които към този момент пети месец си стоят в врата.

Припомняме, че преди по-малко от месец, на ексклузивен брифинг в прокуратурата, Чинев и Павлов оповестиха, че „ на този стадий няма никакъв отровен или радиоактивен боклук в откритите 20 контейнера с отпадъци на пристанище „ БМФ Порт Бургас “. И по този начин разсеяха публичните паники.

Днес обаче стана ясно, че безапелационното изказване е било по-скоро съмнение. Причината - изчезналата към момента експертиза на контейнерите. Тя ще отнеме дълъг интервал от време, стана ясно от димите на окръжния прокурор. Колко тъкмо - пак не е напълно ясно.

Към днешна дата контейнерите са приобщени като доказателства, само че към момента се намират на територията пристанището, като евентуално се охраняват. Всеки един от тях би трябвало да бъде отворен и в детайли проучен. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР