Не е ясно дали бизнесменът, арестуван за ДДС измами, е

...
Не е ясно дали бизнесменът, арестуван за ДДС измами, е
Коментари Харесай

Собственикът на млеката “Елена” засечен в СРС да говори за убития данъчен Иво Стаменов

Не е ясно дали предприемачът, задържан за Данък добавена стойност измами, е имал връзки с него
Задържаният началник на компанията за млечни артикули “Елена ” Стефан Василев, който е упрекнат за данъчни закононарушения, е чут да разяснява убийството на началника на отдел “Фискален надзор ” в Национална агенция за приходите Иво Стаменов в СРС, научи “24 часа ” от сигурни източници.

Репликите на Василев са уловени, откакто Стаменов бе прострелян на столичната ул. “Дунав ” в персоналния си джип БМВ Х3 през декември м.г. Лекарите във ВМА се бориха за живота на данъчния, само че все пак на 12 януари той издъхна.

Кой е гърмял по Стаменов, към този момент не е ясно. Тепърва проверяващи ще откриват и какви са били връзките сред него и Василев.

Бизнесменът е упрекнат, че като началник на група за данъчни измами е укрил 900 хиляди лева от Данък добавена стойност за 4 месеца. Сумата обаче може да нарасне, споделят прокурори.

Той бе арестуван на 4 юни при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Според обвиняването в бандата на Василев влизат и още 2-ма.

Антимафиотите са претърсили над 20 адреса в Русе, Велико Търново, Пазарджик, Търговище и София. Ролята на Василев била да обезпечи регистрацията на компании бушони на подставени лица. Това ставало посредством документи за активност, която действително не била осъществена, нелегално бил приспадан и данъчен заем. В четвъртък апелативният спецсъд удостовери ареста на Василев.

Близки до следствието описаха, че Василев, чийто адрес по персонална карта се води във Велико Търново, бил във война с разстреляния при започване на т.г. в София предприемач Петър Христов. Той бе притежател на млекопреработвателното дружество “Лактима ”.

В понеделник спецпрокуратурата ще повдигне обвинявания и на лица, уличени като помагачи на Василев в данъчните афери. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР