"Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може

...
"Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ГЕРБ не могат да спечелят изборите-омразата към тях е непреодолима, но и БСП не могат

"Не е ясно, че няма да има предварителни избори. Може да се стигне до предварителен избор. Има сериозна точка на ненавист, която доста от дълго време е премината. Поводи да се възбуди неодобрение може да има всевъзможни в идващите месеци. Бихме ли могли да предвиждаме, че искрата може да я възпламени едно влизане на прокуратурата в президентството? Никога не бихме го планували, три дни преди този момент не бихме го планували, само че то се случи. Състоянието, в което се намира обществото, омразата, която изпитва към властта е задоволителна ", съобщи в предаването "Политически НЕкоректно " на БНР водачът на Движение 21 Татяна Дончева.
Дончева предвижда, че ГЕРБ няма да завоюват изборите, тъй като омразата към тях е непреодолима, само че е безапелационна, че и Българска социалистическа партия не могат да завоюват идните парламентарни избори, тъй като партията "не отлепя " от така наречен корав електорат.
Според нея има огромни "поразии " от ръководството на ГЕРБ върху страната, администрацията ѝ, върху морала и душeвността на хората, върху това кого ще одобряват за политик и на кого ще дадат правото да ръководи.
"Изравнили се ГЕРБ и Българска социалистическа партия върху 13%. Какво значи върху 13% първата и втората политическа мощ? Това значи, че над 70% търсят нещо друго... При събрана ненавист най-малкото мразещите хора ще желаят да отстранят обекта на омразата си. "
"Не е задоволително да се дефинираш като ляв, когато това, което правиш, хората не могат да свържат с нищо ляво... ти няма по какъв начин да спечелиш ония хора, които се нуждаят от обществена поддръжка или имат обществено мислене, или са последователи на леви хрумвания. Ти събираш хора, които заради родово-фамилни аргументи са принадлежащи. А други хора няма ли да събираш ", попита тя.
Голямата тежест, която дърпа Българска социалистическа партия надолу, е присъединяване ѝ в Прехода: "Участието на Българска социалистическа партия в определянето на назначените капиталисти, в раздаването на парите и в основаването на привидни правила, които прецакаха голямата част от обществото за сметка на малко на брой доближени на Политбюро, на някогашната Държавна сигурност и така нататък Това нещо въздейства и на идващите генерации ".
Попитана за водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Дончева отговори: "Това е все едно да ме накарате да съпоставям Гунди и Котков с днешния тим на Левски. Все е Левски, но разликата е като сред Ямбол и Стамбул. Класата, равнището, претенциите, които нямат нищо общо с класата и равнището, бият на очи ". Според Дончева зад фразата, че Българска социалистическа партия не е лидерска партия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикрива страховете си от водачите в партията. В същото време "един огромен тим става с водачи. Те би трябвало да бъдат селектирани, привлечени и обиграни. Тогава става тим, който има шансове за купата. Когато години наред в Българска социалистическа партия върви отрицателна селекция и подмолните играчи се мъчат да си поставят все по-зависими, послушни и нискохрастови екземпляри, резултатът най-после е, че вместо първокласен тим, който ще се състезава за купа, ще има нещо, което ще употребява абревиатура ".
В Българска социалистическа партия не почитат личността. Докато не се научат да почитат личността - от редовия партиец до ръководителя на най-високо равнище - няма по какъв начин да привличаш съществени хора, сподели още Дончева.
В отговор на въпрос тя сподели, че президентът Радев е базисно почтен и се отнася със благосклонност към него "по-голяма от тази към Корнелия Нинова ".
Лидерът на Движение 21 е безапелационна, че няма да се кандидатира за народен представител на идващите парламентарни избори:
"Аз ще работя за това да се сътвори колкото се може по-голямо обединяване на обединения, които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически миг, а ще се обединят, с цел да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува страната. След Бойко Борисов страната е в пагубно състояние. Няколко години би трябвало да се подредят нещата и тогава по натурален метод да форматираме нещата - лявото, дясното, центъра ".
Дончева сподели още, че поддръжниците на Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са разочаровани и в този момент няма да гласоподават: "Те имат зад себе си общественост от хора, които са патриотично настроени. Има хора, които са откровени почитатели, които считат, че патриотизмът е да се закачаме с македонците нон стоп. Тези хора са разочаровани заради битови проблеми и те няма да желаят да гласоподават. Така че Волен Сидеров и Краси Каракачанов ще би трябвало да мислят по-перспективно ".
"Патриотите са измекяри, да ме простят. Те ще се врътнат сега, в който схванат, че би трябвало да понесат негатив за някаква преживелица, за някакво събитие и че този негатив може да им коства идващите политически избори. " Според нея Марешки и Валери Симеонов "ще стоят залепнали за ГЕРБ, тъй като по този начин са измислени ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР