Не е вярно, когато говорим за грубо орязан кохезионен пакет.

...
Не е вярно, когато говорим за грубо орязан кохезионен пакет.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не е вярно, когато говорим за грубо орязан кохезионен пакет

Не е правилно, когато приказваме за жестоко орязан кохезионен пакет. Предстоят диалози. Това разяснява от парламентарната естрада вицепремиерът Томислав Дончев при разискването на отчета за резултатите от първото българско европредседателство на Съвета на Европейски Съюз.

Този програмен интервал така наречен кохезионен пакет е в размер на 371 млрд и половина евро, през идващия /2021 - 2027 г./ се планува да е 373 милиарда, номинално имаме нарастване, уточни той. В същото време като фиктивно верни призна той изказванията на критиците, съгласно които нарастване няма, поради инфлацията, само че акцентира, че с излизането на Англия на процедура бенефициентите понижават с един от 28 на 27, предава Българска телеграфна агенция.

Получихме хвалба за увеличените средства за " Еразъм ", напомни Дончев в разбора си на европейския бюджет.

И прикани депутатите наред със пристрастеността при изявленията си, да гледат обстоятелствата. По думите му, в залата във връзка с многогодишната финансова рамка и бюджета са били изказани отзиви, " меко казано погрешни ".

" Но това бледнее и не е забавно спрямо констатацията за повишената геополитическа мощност на България, която е в положение да разцепи Европа и освен да я разцепи през средата, а да я накъса, да изтръгне от сърцето й Вишеградската четворка, да я разрежи веднъж по вертикала и веднъж по хоризонтала. Що за тактическа измама, що за стратегическо лукавство, освен това - дребна България е в положение да разреже връзките сред Европа и Съединени американски щати през средата на Атлантическия океан. Досега не сме съзнавали тази мощност и решението по какъв начин да продължим да я използваме, дали, да вземем за пример, да е я насочим напълно към Азия, е напълно ваше ". Така вицепремиерът с подигравка разяснява рецензиите на опозицията, че вследствие на българското европредседателство Старият континент е бил разграничен.

В този дух продължи и сътрудника му вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов.

От изявленията на опозицията чух, че българското държавно управление е отговорно за случая " Скрипал ", за разделянето в Европа и напрежението сред Европа и Съединени американски щати, стартира той. И добави, че той пък е считал, че главната ни упоритост е била да реализираме прогрес в напредването на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз и НАТО.

Там постигнахме триумф, тъй като всички го признават, в това число и страните от Западните Балкани, акцентира Каракачанов. Той уточни, че слуша какво споделят европейските политици освен за организацията, само че и за тематиките, които е декларирало българското държавно управление за председателството. Получаваме единствено позитивни оценки, напомни вицепремиерът.

За инстинкта на Борисов да ръководи с патриотите - тематика наранена в опозиционни изявления, разяснява, че министър председателят в действителност е показал добър инстинкт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР