Не е вярно, че всичко е съсредоточено в ръцете на

...
Не е вярно, че всичко е съсредоточено в ръцете на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев: Държавата не е в състояние да влезе във всяко предприятие и да плати заплатите на всички

Не е правилно, че всичко е концентрирано в ръцете на здравния министър. Решенията се взимат в режим на Министерския съвет. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител пред Bulgaria on air.

В предаването "Брюксел 1 " той разяснява, че с изключение на опазване на здравето, всички са научили доста и за лечебните заведения и за организацията. По думите му най-хубавият сюжет е, че вирусът самичък ще изчезне със стоплянето на времето.

Зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова: Грантовете могат доста да облекчат бизнеса

"Научихме доста за последните два месеца - по какъв начин нашите лекари да лекуват болестта, по какъв начин сами да произвеждаме защитни средства, по какъв начин институциите да вкарват и управляват карантината, по какъв начин сами да пазим себе си и фамилиите си. Дори да пристигна втори пик, към този момент ще сме доста по-подготвени. Най-голямото изкуство е по какъв начин да вършим това и в това време да даваме късмет на стопанската система и живота подобен, какъвто го познаваме ", изясни той.

По думите му икономическите ограничения са положителни и навременни.

Първо имаме не многочислени като състав групи, само че пък извънредно чувствителни, за които следва да се направи доста, сподели той и даде образец с хората в културата. Посочи и нуждата за помощ в медиите.

"Трябва да предложим ограничения във връзка с междинните и даже огромните предприятия ", счита още Дончев.

Той чака скоро да са подготвени и наличните банкови услуги за облекчение. И акцентира, че главната концепция е ликвидна поддръжка.

Относно мярката 60:40 той сподели, че има заявки от нас 10 000 компании и за над 150 000 чиновници. От коментара на вицепремиера стана ясно, че тази мярка не е правена и за всички компании. Целта е опазване на работните места.

Държавата не е в положение да влезе във всяко дружество и да заплати заплатите на всички служащи, безапелационен е Дончев.

И добави, че би трябвало да се следят прогнозите. Той обърна внимание, че сме влезнали в рецесията с ниска безработица. Прогнозата на Дончев пък е за 7% растеж на безработицата. Очакванията са и за афтършок след пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР