Не е вярно, че работя срещу бранша и организациите. Разбирам

...
Не е вярно, че работя срещу бранша и организациите. Разбирам
Коментари Харесай

Ангелкова: Туризмът ни буквално не функционира, готвим нови мерки за спасяването му


" Не е правилно, че работя против сектора и организациите. Разбирам напрежението. Секторът е един от най-засегнатите - той буквално не действа сега ". Това заяви в ефира на " Нова телевизия " министърът на туризма Николина Ангелкова.

Туристическият отрасъл изиска нейната оставка. Причините – неналичието на тактика за работа в изключителното състояние и на разговор с бранша. Освен това, от сектора считат, че взетите към момента ограничения са несъответстващи, а към този момент става късно за спасяването му. 

" Напрежението го има и то е разбираемо на фона на кризата, която никой не очакваше. Има щаб, който е основан още на 3 февруари. Няма по какъв начин да отговаряме на условията единствено на едни хора, които желаят на всяка цената мерките да работят. Много е значимо да се намери баланс. Нека не гледаме на туризма като на бранш, който е настрана. Той е част от българската стопанска система и е най-засегнат. Мерките на държавното управление касаят и него, в това число благоприятни условия за безлихвени заеми ", изясни тя.

Ангелкова акцентира, че доста от оперативните стратегии са ориентирани точно към такива браншове като туризма. Предстои да се изготви грантова скица за междинните и дребни предприятия. От тези нови ограничения ще могат да се възползват ресторантьори, хотелиери, туроператори. 

" Над 12 000 консуматори са членове на потребителската организация. 48% от подалите заявки за мярката 60/40 са от туристическия отрасъл. Всяка една мярка се разисква сред министрите и асоциациите. Важно е да се обезпечи глътка въздух и за работещите. Работи се по размер, която да започва незабавно след рухване на изключителното състояние и да подкрепи служащите. За мен е значимо да си правя работата. Със сигурност с сътрудниците не сме съвършени и всеки ден има нужда от смяна в ограниченията ", добави още Ангелкова и отхвърли да има желание да подава оставка.

Тя предложи потребителите да се възползват от туристически ваучер за интервал от 24 месеца, а не 12.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР