Не е вярно, че минималната заплата се е увеличила с

...
Не е вярно, че минималната заплата се е увеличила с
Коментари Харесай

Любослав Костов, КНСБ: Минималната заплата не компенсира ръста на инфлацията

Не е правилно, че минималната заплата се е нараснала с 20% за година и компенсира растежът на инфлацията. Ръстът до 780 лева от 1 януари е с 10%, а цените на главните артикули в дребната потребителска кошница като самун и сирене, са се повишили с 25% на годишна база. Това сподели в ефира на bTV основният икономист на КНСБ Любослав Костов.

За да се компенсира инфлацията от последната година, минималното заплащане трябваше да стане 850 лева от януари, за което упорстваха синдикатите, посочи икономистът.

По думите му служебното държавно управление не е съумяло да обърне темпа на инфлацията точно на продуктите от първа нужда, тъй като няма фискални принадлежности за това.

" Те по подразбиране не могат да вършат политика и това е главният проблем в служебните кабинети. Затова настоявахме да бъде импортиран бюджет в законодателната власт, с цел да може да има финансова рамка, защото сега за всички разноски, в това число за минималната заплата 780 лева, не е написано от кое място ще дойдат парите “, добави още Костов.

Той посочи, че годината е била тежка за семействата и за бизнеса, макар обезщетенията, тъй като те не са били ориентирани към най-нуждаещите се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР