Не е вярно, че държавата няма да затваря термични централи.

...
Не е вярно, че държавата няма да затваря термични централи.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Лъжата беше основен способ на управление на ПП

Не е правилно, че страната няма да затваря термични централи. Асен Василев и Кирил Петков с едната ръка се разписваха за Маришкия басейн, а с другата се разписваха да затворят 83 % от въглищните мощности в страната, сподели Жечо Станков от ГЕРБ на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

Лъжата беше главен прийом на ръководство на Политическа партия. Искам да прибавя още една неистина, която Кирил Петков се опита да стартира на срещата с представители на Европейска комисия. Той съобщи, че България е имала доста ниска степен на подготвеност за Плана за възобновяване. Но това е огромна неистина, тъй като ние оставихме на 99% подготвен и координиран с Европейски Съюз проект, съобщи Теменужка Петкова.

Тази неистина ще ни излезе доста скъпо. Кирил Петков е поел ангажимент и за затваряне на въглищните централи, а ние подобен ангажимент не сме поемали. Борили сме се за опазване и равномерен преход. Ние би трябвало да се противопоставим на тези хора, тъй като те не са защитили ползите на страната и слагат под риск енергийната ни сигурност, добави Петкова.

Красимир Вълчев е безапелационен, че Петков и Василев залагат енергийна и икономическа рецесия през 2025 година " Не можем да изградим заместващи и балансиращи мощности до 2025 година Няма различен сходен план за акумулатори в международен мащаб, като този, който е заложен в Плана за възобновяване и резистентност. Нелогично огромен е, ще плащаме още толкоз средства за преработване на батериите. Петков и Василев предадоха българския народен интерес поради лобисткия план за батериите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР