Не е вярно, че 61 дружества не плащат за земеделска

...
Не е вярно, че 61 дружества не плащат за земеделска
Коментари Харесай

Собствениците на земи се обявиха против предложението на ВМРО за нов данък за едрите земеделци

Не е правилно, че 61 сдружения не заплащат за земеделска земя. Това съобщи в утринния блок на БТВ Стайко Стайков, ръководител на Българската асоциация на притежателите на аграрни земи във връзка предложение на Вътрешна македонска революционна организация.

Патриотите оферират въвеждането на обособен налог за едрите земевладелци, които имат повече от 20 000 дка на територията на страната. Според Вътрешна македонска революционна организация по този начин ще се основат спомагателни доходи в общинските бюджети.

Вътрешна македонска революционна организация: Едрите земевладелци със благосъстоятелност над 20 000 дка би трябвало да бъдат обложени с налог

"С тези оферти ще принудим вложителите да си продават земите. Няма по какъв начин данъчната повинност да не се трансферира върху дребния наемател на аграрни земи. Ще се усилят цените за дребните наематели на част огромни земи ", сподели Стайков.

"Всеки земеделец заплаща 10% корпоративен налог, както и 4-5% върху всеки декар ", разкри председателелят на БАСЗЗ.

"Против сме предлагането на Вътрешна македонска революционна организация и тъй като се споделя, че земеделците не заплащат налози ", разяснява още той.

"Тази година има по-малка годишна продукция на пшеница и рапица ", приключи Стайко Стайков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР