Не е време за ритане по глезените и препирни между

...
Не е време за ритане по глезените и препирни между
Коментари Харесай

Кольо Колев: Не е време за ритане по глезените и препирни между премиер и президент

Не е време за ритване по глезените и препирни сред президент и министър председател. Това сподели в изявление за „ Фокус “ социологът Кольо Колев. Според него надали рецесията с COVID-19 ще извиси политическия речник и ще облагороди другояче дърварските нрави в българския политически живот. Кольо Колев дефинира като неточност и за двете институции задочните разногласия сред президент и министър председател.
„ Тази скица стартира от дълго време, само че по-пресният произход бе когато президентът наложи несъгласие върху Закона за изключителното състояние и го наложи безусловно аргументирано и правилно. Това, което не направи, е, че не предизвести авансово премиера, с цел да го приготви, надлежно министър председателят скочи. Оттук потеглиха нещата след един интервал на единство и единодушие пред лицето на заплахата. Тъжно е, че не съумяват да намерят примирие в себе си “, разяснява социологът.
Според Кольо Колев огромна част от нещата, които споделя президентът, са аргументирани и в действителност има заплаха хората, които пострадаха най-сериозно от рецесията с COVID-19, да излязат на улицата.
„ Какво съответно се предлага на най-ударените хора, на изхвърлените от работа. Защо страната не пое една минимална работна заплата за тези хора, вместо да ги праща в бюрата по труда. За елементарния човек няма нищо, с изключение на предлагането за заем, който по-късно би трябвало да се връща. Същевременно наемът си тече, токът и водата също би трябвало да се заплащат. Всички тези неща ще се натрупат, до момента в който човек е без работа, а това заплашва да взриви в един миг ситуацията. Сега хората са прекомерно уплашени, само че когато хората са застрашени от бедност, този боязън ще отслабне. Те не виждат страната против себе си, не виждат страната, която мисли за тях “, сподели още специалистът.
Кольо Колев добави, че могат да бъдат сложени и други въпроси във връзка с ограниченията по отношение на най-сериозно потърпевшите, само че защото и ръководещите, и държавното управление са сложени в доста тежка обстановка, няма потребност от политически баталии.
„ Не мисля, че е добра концепция директното ритване по глезените, няма потребност от това. Всеки би трябвало да откри известно примирие и в себе си и във връзка с другите “, изясни социологът.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР