Не е възможно в близките дни да бъдат съгласувани кандидатурите

...
Не е възможно в близките дни да бъдат съгласувани кандидатурите
Коментари Харесай

Полският премиер: Кандидатурите за ръководните постове в ЕС няма да бъдат съгласувани в близките дни

Не е допустимо в околните дни да бъдат съгласувани кандидатурите на политиците, които да оглавят Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет и другите значими органи на Европейски Съюз.

Това съобщи през днешния ден на конференция във Варшава полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от ТАСС. Той сподели, че на срещата на върха в четвъртък и петък ще има единствено "оживена полемика ", защото назначенията още не са съгласувани. "Не чакам, че за два-три дни ще се стигне до координиране на основните позиции. Постоянно повеждам договаряния с разнообразни парламентарни групи, министър председатели, президенти и виждам, че към този момент не сме на равнище разговор, когато може да се разчита, че на срещата на върха на Европейски Съюз ще приключат договарянията по въпроса за основните постове ", сподели той.

По думите му Полша желае да чуе от възможните претенденти какви цели желаят да реализират. "За нас полските ползи са доста по-важни от обособените персони ", акцентира министър председателят на Полша. Моравецки означи, че за Полша е значимо въпросите на миграцията да се вземат решение на национално равнище, Европейски Съюз да поддържа трансатлантическите връзки, а също така претендентите да познават спецификата на някогашните комунистически страни в Източна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР