Не е възможно българските граничари да бъдат предадени на Турция.

...
Не е възможно българските граничари да бъдат предадени на Турция.
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Не е възможно българските граничари да бъдат предадени на Турция

Не е допустимо българските граничари да бъдат предадени на Турция. Това стана ясно от думите на министъра на правораздаването Цецка Цачева по време на парламентарен надзор в отговор на въпрос по отношение на делото в Турция против български жители, предава Българска телеграфна агенция.

През 2008 година при осъществяване на служебните си отговорности български граничари са простреляли турски жител при опит да пресече български териториални води. За гибелта на мъжа по-късно е заведено дело в Турция против четиримата чиновници, взели участие в случая.

Министър Цачева изясни, че страната ще обезпечи средства на българските жители за отбрана, като им е възложен и лист с юристи, от който да изберат бранител, с цел да ги съставлява в съда в Лозенград. Български консул също ще участва на съвещанията там.

Тя добави, че е имало среща с мъжете в Министерството на правораздаването, където те са били осведомени с това какви стъпки следва да се подхващат. Предстои и среща на граничарите в Министерство на вътрешните работи. През юли сходна среща на граничарите имаше и с основния прокурор Сотир Цацаров.

Цецка Цачева означи, че граничарите са опазили българската граница и институциите са длъжни да подсигуряват тяхната сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР