Не е възможен отговор дали ще строим АЕЦ Белене, това

...
Не е възможен отговор дали ще строим АЕЦ Белене, това
Коментари Харесай

Дончев: Четвърта компания заяви интерес към АЕЦ „Белене”

Не е вероятен отговор дали ще строим АЕЦ " Белене ", това може да се каже след процедура, която да покаже дали има вложител. Аз съм оптимист, тъй като през вчерашния ден има деклариран писмен интерес от четвърта компания. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев пред бТВ.

Той разяснява и срещата в Москва сред съветския президент Владимир Путин и българския министър председател Бойко Борисов. Дончев беше в формалната делегация.

По думите му тази среща няма никаква връзка с визитата на президента Румен Радев в Русия.

„ Дори от чисто човешките връзки пътят за понижаване на напрежение са диалозите. Една прочувствена имитация по време на конференцията не е есенцията на диалозите ”, добави Дончев.

Има кардинална политическа договореност „ Турски поток ” да премине през България, само че това са диалози, които текат с месеци. Европа не печели от това, че съветският газ минава през още една страна – това значи по-високи цени. Големият проблем е, че би трябвало да се откри безконфликтен сюжет и за Русия, и за Европа ”, сподели още вицепремиерът.

На последните упреци на президента Румен Радев той отговори, че не е съществено да се приказва за автократично ръководство в България.

„ Има двустранно напрежение сред институциите, това е реалност. Когато се разменят остри реплики, разговорът е сложен ”, акцентира Дончев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР