Не е въпросът дали е Георгиу или Жирардели, въпросът е

...
Не е въпросът дали е Георгиу или Жирардели, въпросът е
Коментари Харесай

Тома Белев: Реалният собственик на Юлен все още не е известен

Не е въпросът дали е Георгиу или Жирардели, въпросът е какво оттук насетне. За мен действителният притежател към момента не е прочут, до момента в който не се почисти произходът на средствата и това дали Жирардели ги е заявил в Швейцария. Това съобщи Тома Белев от Коалиция „ За да остане природа в България “ пред националното радио във връзка новината, че ски легендата Марк Жирардели е мажоритарен притежател на " Юлен " АД.

„ Досега, в това число в докладите за предходната година на „ Юлен “ АД, като притежател е посочена /на 87% от акциите в „ Юлен “ АД/ една компания в английските Вирджински острови, която пък е благосъстоятелност на друга компания в Кипър, на която притежател е Георгиус Георгиу. Сега се декларира, че не е Георгиу, а е Марк Жирардели. Убеден съм, че още някое име може да изскочи. Става въпрос за инспекция на произхода на средствата, които господин Жирардели се надявам да успее да потвърди, че е имал средства, с които да закупи съответния концесионер “, добави Белев.

По думите му, в случай че е правилно, че до момента в който е придобивал собствеността, Жирардели е бил и консултант на министъра на туризма, тогава излиза, че той е работил в лична изгода.

„ За това би трябвало да се самосезира КПКОНПИ, с цел да може да се ревизира дали не е нарушил спора на ползи, до момента в който е съветвал госпожа Ангелкова да е работил в своя лична изгода “, сподели още той.

Жирардели може да се окаже притежател и на " Витоша ски " АД, тъй като тя също е благосъстоятелност на митичния Георгиус Георгиу, съобщи Тома Белев и добави: " Да не се окаже, че е притежател и на някоя от компаниите, които се пробваха да придобият ЧЕЗ ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР