Не е важно кой ще улови пъстървата, а кой ще

...
Не е важно кой ще улови пъстървата, а кой ще
Коментари Харесай

Пъстърва в керемида

Не е значимо кой ще улови пъстървата, а кой ще я подготви

Необходими Продукти

● пъстърва - 2 бр.
● лук глави - 1 бр.
● картофи - 1 бр.
● печурки - 2 бр. гъби едри
● моркови - 1 бр.
● краве масло - 2 с.л.
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● чесън на прахуляк - 1/2 ч.л.
● лимони - 1 бр.

Начин на подготвяне

Почистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене. Натрийте рибата със сол чи черен пипер от вътрешната страна, а извън намажете с прясно изцеден лимонен сок.

Ако сте на открито и имате опция да накладете огън, поставете една керемида с дължината на рибата върху тлеещата жарава и положете пъстървата от горната страна, като авансово намажете керемидата с краве масло.

В домашни условия използвайте електрическа скара - плоча. Печете, до момента в който рибата се отлепи сама от плочата /керемидата/ и обърнете от другата страна.

В чашка смесете разтопеното масло със сухите подправки и 1 с.л. прясно изцеден лимонен сок. Разбъркайте добре, до момента в който се хомогенизира.

Нарежете зеленчуците на едри части и всеки зарзават намажете със сместа от двете страни. Поставете зеленчуците върху плочата /керемидата/.

Печете, до момента в който се получи стремежи тен. Сервирайте в атрактивни съдове и гарнирайте с кръгчета лимон. Ако рибата е печена върху керемида, може да я употребявате като паница. Ако ви е останала марината, може да полеете ястието с остатъка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР