Не е важен броят на кандидатите, участващи в избори, а

...
Не е важен броят на кандидатите, участващи в избори, а
Коментари Харесай

Путин: Надявам се, че в изборите участват достойни кандидати

Не е значим броят на претендентите, участващи в избори, а по какъв начин ще работят те, щом бъдат определени, съобщи президентът на Русия Владимир Путин, откакто гласоподава през днешния ден на изборите за градски парламент на Москва, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Днес в 79 района на Русия се организират локални избори, които с излишно принуждение органите на реда трансфораха във фактор с национално значение. В Москва и още 12 места избират районен парламент, в 17 субекта на федерацията - губернатор, в 3 кметове на районните столици, а също има и частични избори за депутати от Държавната Дума, долната камара на Народното събрание в Москва.

Попитан дали познава претендента, за който е дал своя вот, Путин отговори: " Не, не го познавам. Но се надявам да е добър, честен човек ".

Държавният глава изрази вяра, че в днешните избори вземат участие почтени претенденти. Журналисти попитаха не би ли желал претендентите да са повече и по-разнообразни. " В някои страни има и по 30, по 50 и по 100. Това не трансформира качеството на работата им. Не е значимо какъв брой са, значимо е качеството ", сподели Путин.

Президентът по традиция гласоподава в една и съща секция, в постройката на Руската академия на науките, отбелязва ТАСС. Изборите за градски парламент на Москва протичат в 45 едномандатни окръга, в три от които има опция за пробно електронно гласоподаване. Секциите в столицата, където са регистрирани близо 7,3 милиона гласоподаватели, ще работят от 08.00 до 20.00 ч. локално и българско време.

Системата за електронно гласоподаване в Москва се повреди поради претоварване на оборудването за криптиране на бюлетините, само че след час проработи още веднъж, заяви за ТАСС Артьом Костирко от службата за осведомителни технологии в градската администрация.

" Всички гласове ще бъдат отчетени; (действията при) сходни изключителни обстановки бяха сполучливо тренирани по време на тестванията ", увери специалистът.

Избори на разнообразни равнища, общо над 5000, започнаха през днешния ден във всичките 85 района от федерацията. Шестнадесет от тях избират с директно гласоподаване губернатори, ще бъдат определени 13 локални Народното събрание, в 22 административни центъра се гласоподава за нов състав на градската администрация, а в три районни столици има избор за кметове. Освен това четири едномандатни окръга ще изпратят в допълнение свои представители във федералния парламент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР