Не е в правомощията на Европейската комисия да дава лицензи

...
Не е в правомощията на Европейската комисия да дава лицензи
Коментари Харесай

ЕК отхвърля искането на Медведев за гаранции по Турски поток“

Не е в пълномощията на Европейската комисия да дава лицензи и позволения.
Това съобщи през днешния ден пред радио " Свободна Европа " почитан представител на Европейска комисия по отношение на поисканите от съветския министър председател Дмитрий Медведев гаранции от Брюксел за продължението на газопровода " Турски поток " през България.

" Ролята на Комисията е да ползва договорите , в този случай - да подсигурява, че законодателството на вътрешния газов пазар се ползва прецизно от страните членки, без значение от вноса и енергийната инфраструктура ", разяснява представителят на Европейска комисия.

По време на двудневното си посещаване в България Медведев съобщи, че " за по-нататъшни стъпки във връзка с " Турски поток " ще можем да приказваме единствено след безапелационна гаранция от Европейска комисия, че този план може да се случи ".
 Илиян Василев: България неправилно се концентрира единствено в съветския газ
Илиян Василев: България неправилно се концентрира единствено в съветския газ

Транзитът на съветски газ през трансбалканския газопровод е намалял с 62% за година

За сходни гаранции се оповестиха Българска социалистическа партия и " Атака ", която е част от ръководещата коалиция.

" От срещата сред господин Медведев и господин Борисов стана ясно, че съветската страна няма да се ангажира с плана " Турски поток " през България, до момента в който не получи гаранции от Европейска комисия ", уточни лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Затова имаме въпроси към държавното управление на България - поискало ли е такива гаранции, в случай че да - получило ли ги е, в случай че не - за какво не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук насетне, с цел да може да започва целият развой ", добави тя.
 Без
Без " Газпром " в българската част на газовия хъб " Балкан "

Това съобщи президентът на газовия колос Алексей Милер

По думите й другояче би изглеждало, че държавното управление на България е единствено на стадий положителни пожелания , пиар преди европейските избори и нищо съответно като контрактувано съглашение сред двете страни.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров съобщи, че не трябва да се разрешава външен напън да " се намеси и да спре " Турски поток ". " Вярвам, че през днешния ден имаме министър председател, който води по-балансирана политика от предходни такива, ще удържи националния интерес и ще даде уверенията за това " Турски поток " да бъде обезпечен ", сподели още Сидеров

През 2014 година планът за газопровод " Южен поток " беше спрян след възражения от страна на Европейска комисия, тъй като не отговаряше на разпоредбите на европейския енергиен пазар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР