Не е установено нарушение по жалбата на БСП за нарушение

...
Не е установено нарушение по жалбата на БСП за нарушение
Коментари Харесай

ЦИК не е събрала мнозинство по жалбата на БСП за Борисов и джипа

Не е открито нарушаване по жалбата на Българска социалистическа партия за нарушаване на разпоредбите за пропаганда от страна на премиера. Това споделиха пред от Централната изборна комисия.

Вчера вечерта ЦИК не е събрала болшинство, с цел да вземе решение. По тази причина жалбата против предизборните срещи на премиера остава за сведение, което означва, че е вписана в регистъра към Комисията.

Според Изборния кодекс министър председателят, министрите, депутатите и президентът не излизат в отпуск по време на акция, тъй като няма на кого да делегират своите пълномощия.

По-рано тази седмица от Българска социалистическа партия внесоха сигнал против Борисов. Според социалистите той нарушава Изборния кодекс с това, че обикаля страната със длъжностен превоз и защита от НСО, тъй като в закона е записано, че " по отношение на предизборната акция се не разрешава безплатното потребление на обществен административен запас ". В ЦИК са били подадени още няколко сигнала за същото.

Този процес на събитията бе предсказан от някогашния член на ЦИК Цветозар Томов. По думите му проблем има в самия закон. " До решение няма да се стигне и повода не е единствено в ЦИК. Няма ясни текстове в Изборния кодекс, които да контролират този въпрос. Управляващите у нас имат стартова привилегия в предизборни акции, която им дава преимущество ", сподели той пред БНР часове преди комисията да се заеме с въпроса във вторник през нощта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР