Не е установена поголовна сеч в Карловско. Това съобщи на

...
Не е установена поголовна сеч в Карловско. Това съобщи на
Коментари Харесай

Гечев: Не е установена поголовна сеч в Карловско

Не е открита поголовна сеч в Карловско. Това заяви на брифинг в село Каравелово служебният министър на земеделието Явор Гечев. По думите му инспекциите текат и в случай че има отговорни, те ще бъдат осъдени. Той призна, че има скъсани насипи и непочистени корита, само че дъждовете са били в действителност в големи количества.

Брифинг на регионалния шеф Ангел Стоев в с.Каравелово
Posted by on Sunday, September 4, 2022
Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев увери, че няма починали и потърпевши хора. Той посочи, че има основани две комисии. Първата е за обществено подкрепяне, като се правят обходи по домовете и на нуждаещите се хора ще им бъде предоставена по половин минимална работна заплата. Втората комисия открива вредите по домовете и ще изготви съответните протоколи, които ще бъдат предоставени на Междуведомствената комисия по бедствия и повреди. Очаква се до месец хората да получат помощите си.

Ангел Стоев акцентира, че Българската организация по сигурност на храните ще унищожи всички починали животни, даже и нерегистрираните. Земеделците с трайни насаждения също ще бъдат обезщетени, а от Министерство на вътрешните работи са поели ангажимент за недопускане на мародерства.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР