Не е това начинът – да блокираш бюджета, защото не

...
Не е това начинът – да блокираш бюджета, защото не
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Народното събрание да гледа законите и бюджета,...

" Не е това методът – да блокираш бюджета, тъй като не си склонен с решение на министъра ", сподели министър председателят във връзка, че няма да поддържат нито един законопроект на държавното управление, до момента в който няма механизъм за взимане на решенията, откакто стана ясно, че шефът на " Пирогов “ доктор Валентин Димитров е. 

 

" Министърът на опазването на здравето ме осведоми за още предходната седмица ", уточни Денков и добави, че е имало терзания и е било въпрос на време и процедура да се вземе решение. 

 

Премиерът добави, че освобождението на шефа на " Пирогов " е напълно в пълномощията на министъра на опазването на здравето и по тази причина е сюрпризиран от нападателната реакция във връзка освобождението на шефа. 

 

Министър-председателят съобщи, че всяка институция би трябвало да си гледа дилемите, а в случай че Народното събрание желае да се намеси в проблема, има способи – като извика министъра на опазването на здравето в комисия или по процедура в пленарна зала.

 

Денков отговори негативно на въпроса имал ли е ангажимент към ГЕРБ, че няма да освобождава шефа на " Пирогов ".

 

Премиерът посочи, че е бил осведомен за освобождението на шефа на болничното заведение, само че не е казвал на здравния министър да го освобождава. Денков добави, че не може и да го спре, тъй като ще излезе, че влияе на работата му. " Очаквам от министъра да отбрани позицията, която е изложил ", съобщи министър-председателят.

 

" Крайно време е да се разберем кой какви пълномощия има и Народното събрание да си гледа законите и бюджета ", счита Николай Денков. " Партийните водачи в Народното събрание да се съберат и да видят по какъв начин да се отпуши работата, има си парламентарни процедури, да ги употребяват ", прикани той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Денков сподели още, че е чел одитния отчет за " Пирогов " и вижда съществени нарушавания. " Директорът има своите учредения и благоприятни условия да се пази ", разяснява той.

 

Попитан биха ли дали крачка обратно за " Пирогов ", министър председателят отговори: " На какво съображение? ". Ако един министър счита, че има нарушаване на разпоредбите, той носи отговорност и употребява процедурите по закон, сподели Николай Денков и добави, че ще остави министър Христо Хинков да работи по разпоредбите.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР