Не е толкова от значение колко изстрела са направили в

...
Не е толкова от значение колко изстрела са направили в
Коментари Харесай

Разстрела на Пелов - очакван край или неадекватност на МВР

" Не е толкоз от голяма важност какъв брой изстрела са създали в Ботевград. Важното е, че не са попаднали в преминаващ жител. Всичко това се случва в центъра на Ботевград! Въпросът е какво се е предписание от Министерство на вътрешните работи през тези 2 месеца, като се оказа, че Пелов се е намирал в родния си град. Няма да се учудя, в случай че се окаже, че се е намирал в родния си дом ". Това сподели за предаването " Нещо повече " по " Хоризонт " депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов .
" За страдание, отсъствието на  министър Радев през днешния ден беше много крещящо и демонстрира една абдикация от страна на политическото управление на Министерство на вътрешните работи от едни от главните проблеми, които би трябвало да взема решение Министерство на вътрешните работи – да обезпечава сигурността на жителите. Прави чест на господин Маринов, че се яви през днешния ден и в границите на неговата подготвеност даде информация ".
" Застреляният е бил с два револвера и към момента не е ясно от кое място се е сдобил с тях, нито по какъв начин се е снабдил с револвера, с който избяга от пандиза ", напомни Иванов, който окачестви дейностите на полицията в Ботевград като " извънредно несъответстващи ":
" Ситуацията в Министерство на вътрешните работи беше основана при предния кабинет на господин Борисов и в този момент се задълбочиха проблемите, тъй като промяната, която стартира госпожа Бъчварова, докара до съществени митинги и овакантяване на Министерство на вътрешните работи от чиновници. Сега господин Радев сполучливо върви по нейните стъпки, изключително с последните промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, за частна охранителна активност ".
" Министерство на вътрешните работи продължава да колабира макар големия бюджет, макар спомагателните средства, които се даваха от Борисов при започване на годината. Те не покриват нужните и метода, по който се разпределят, не удовлетворява чиновниците ".
Иван Иванов посочи, че Българска социалистическа партия е поискала оставката на министър Радев преди водача на АБВ Румен Петков.
Криминалният кореспондент Стефан Ташев окачестви разстрела на Пелов като " предстоящ край ". И на днешната конференция на прокуратурата са останали незададени въпроси, разяснява той.
" Един от тях е по какъв начин мъжът се е сдобил с оръжие в пандиза. Другият човек също е с оръжие, макар че кметът на Ботевград сподели, че този човек няма никакви приходи, не е ясно с какво се занимава, бил престъпно проявен, бил лихвар, сутеньор и какво ли още не. Откъде тези хора разполагат с оръжие. Другият въпрос е към издирването на Пелов. Надявам се полицията да е работила в действителност добре, с цел да не се получи като с Росен Ангелов, където 9 години го издирваха, а се оказа, че си работел в София, живеел си умерено ".
Пелов два пъти е обявяван за национално търсене през 1998 и 2010 година и двата пъти се е крил край Ботевград, посочи журналистът. Градът се трансформира в център на сутеньорска мафия и наркопласьори и полицията не може да се оправи с това, акцентира той.
" Историята с Пелов, както приключи, приказва всичко за страната, няма какво да кажем ", приключи той.
Интервюто на Диана Янкулова с Иван Иванов и Стефан Ташев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР