Не е тайна за никого, че социалните и музикалните платформи

...
Не е тайна за никого, че социалните и музикалните платформи
Коментари Харесай

Как Spotify “продава емоциите ни

Не е загадка за никого, че обществените и музикалните платформи наблюдават какво и по кое време гледаме, и си водят мемоари. Тези данни, несъмнено, по-късно се продават на разнообразни институции, тъй че да могат и те оптимално дейно да маркетират личните си артикули.

 Как да защитим данните си във Фейсбук
Как да защитим данните си във Фейсбук

И да ограничим пълномощията на приложенията

Скорошна публикация на The Guardian обаче преглежда държанието на Spotify по отношение на данните на потребителите си от друга позиция.

Изглежда, че скъпите данни към този момент не са толкоз обвързани с съответен реализатор или ария, колкото с цялостното ни прочувствено положение.

 Spotify усили песните, които потребителите могат да смъкват
Новото усъвършенстване в Spotify

Слушането на музика става още по-приятно

Най-голямата музикална платформа записва по кое време, къде и по какъв брой време слушаме избрани песни, и по тези параграфи сформира прочувствен профил за всеки един от нас.

 Снимка 377664

Така гениите от Spotify са разкрили, че почитателите на " Lose yourself " на Еминем и " What do you mean " на Джъстин Бийбър, са с по-висок рейтинг на психопатологични болести.

Доста ужасно звучи, само че пък тази информация е скъпа за банките да вземем за пример, които могат да сформират специфични оферти, доста тъкмо отговарящи на прочувственото положение на клиента.

Така продажбата става по-лесна от това да продадеш сладолед на дете.

 Снимка 349061

Анди Халдан, основен икономист в Английската банка, оповестява пред The Guardian, че институцията от 2017 година насам доста интензивно купува сходен вид информация от Spotify и основава публични психопрофили.

 Тим Кук приказва за следенето в интернет
Тим Кук приказва за следенето в интернет

“Нещата са тотално отвън надзор ”, споделя СЕО-то на Apple

" Нищо не издава повече за личността на човек от музиката, която слуша, и порното, което гледа, " споделя чиновник на Spotify.

 Еминем, Machine Gun Kelly, G-Eazy и войната сред тях
Рап войната, която Еминем разпали

Неуважението в рапа добива нови размери

Време е да извадим грамофона и алените видеокасети от мазето, пък да ги забележим тогава спотифайците. Шегата настрани, само че следенето в интернет загрубява постепенно, само че прекомерно несъмнено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР