Не е тайна, че сънят играе голяма роля за цялостното

...
Не е тайна, че сънят играе голяма роля за цялостното
Коментари Харесай

Качественият сън прочиства мозъка от токсини, пази и от много болести

Не е загадка, че сънят играе огромна роля за цялостното ни здраве, само че когато става въпрос за поддържане на здравословно тегло, от какъв брой сън в действителност се нуждаем?

В ново изследване, показано на Европейския конгрес по затлъстяване, учените се приближиха до отговора на този въпрос.

За това изследване малко под 200 възрастни със затлъстяване са инструктирани да се придържат към строга диета в продължение на осем седмици. Участниците са изгубили приблизително 12 % от телесното си тегло, написа „ Main Body Green “.

Екипът, който организира това изследване, желае да разбере по какъв начин другите фактори ще повлияят на поддържането на загуба на тегло през цялата година. Били измерени и навиците за сън на участниците, както и качеството на съня.

Въз основа на резултатите от това изследване, наподобява, че задоволително положителният сън
може да бъде от огромна изгода
когато става въпрос за поддържане на здравословно тегло, а също така упражненията усъвършенстват съня.

Не единствено продължителността и качеството на съня са се нараснали при всички участници след първичния им осемседмичен диетичен проект, само че и хората, които са упражнявали по време на изследването, са успяли да поддържат този усъвършенстван сън, до момента в който тези, които не са упражнявали, не са съумели да го създадат.

В допълнение, тези, които спят приблизително по-малко от шест часа на нощ, и тези, които оповестяват за неприятно качество на съня, отбелязали нарастване на показателя на телесна маса (ИТМ) през годината.

Както изяснява съавторът на проучването Адриан Бог, „ беше изненадващо да се види по какъв начин
загубата на тегло при възрастни
усъвършенства продължителността и качеството на съня за толкоз малко време и по какъв начин упражненията за поддържане на здравословно тегло усъвършенстват качеството на съня “.

Съавторът на проучването прибавя, че е завладяващо, че възрастните, които не получават задоволително сън или имат неприятно качество на съня след загуба на тегло, наподобяват по-малко сполучливи в поддържането на загуба на тегло, в сравнение с тези с положително качество на съня.

Да спим по-добре и по-дълго е предпочитание на доста от нас, само че това несъмнено не е елементарно. Вечер вземаме със себе си в леглото и проблемите, грижите и напрежението от целия ден. Може би и вие в последните мигове преди заспиването въображаемо правите преценка на новите усещания и получената информация.

Има обаче по какъв начин да подобрим съня си. Ето да вземем за пример кои билки би трябвало да има в спалнята ни за по-добър сън.

Доказано е, че билките могат да повлияят добре на продуктивността на хората, а има и такива, които
оказват помощ за по-лесното заспиване
и по-качествения сън.

Първо в листата е змийското растение, известно като „ тъщин език “. Докато множеството стайни растения преобразуват въглеродния диоксид в О2 денем, това той го прави и през нощта, което ще ви помогне да се успокоите и да заспите по-лесно.

Фикусът може да бъде и потребен, защото има огромни листа, благодарение на които „ всмуква “ токсините и по този начин пречиства нечистия въздух.

Сред растенията, които подкрепят съня, са лавандула и гинко билоба, те имат
отпускащ резултат върху организма
с помощта на което ще заспивате по-лесно. Ароматът на лавандулата работи релаксиращо. Според портала Country Living той ще успокои нервната ви система и ще ви помогне да заспите.

Между растенията, които усъвършенстват съня, се подрежда и коренът от валериана, който подкрепя заспиването, а също по този начин усъвършенства и качеството на съня.

Лилията усилва количеството влага във въздуха, което също улеснява съня през по-топлите месеци. Внимавайте обаче, в случай че имате домакински любим. Особено нездравословен е за кучета и котки, в случай че го обхванат. Също по този начин би трябвало да го пазите на място, недостъпно за деца.

Въпреки че алое вера евентуално е най-известно с това, че оказва помощ при мъчителни слънчеви изгаряния, то също е превъзходен избор за първокласен сън. Той освобождава О2 извънредно през нощта и по този метод пречиства въздуха, до момента в който си почивате.

СъветиЕдин час преди лягане изключете тв приемника и компютъра, пробвайте се да не употребявате телефона си, да четете книга, да вършите домашен отговорности и изключително да работите. Всичко това подтиква активацията на нервната система и пречи на съня. Можете да слушате спокойна музика или да извършите равносметка на деня си.
 Качественият сън прочиства мозъка от отрови, пази и от доста заболявания
Чаша чай от лайка преди лягане също ще ви помогне да заспите, защото напитката съдържа глицин, който отпуска мускулите и успокоява нервите. Особено потребно е този чай да се пие дружно с мед.Изпийте чаша обезмаслено мляко, хапнете банан, мед или малко ядки. Тези храни съдържат съставки, които предизвикват унесеност. Медът и млякото имат свойства, които са били употребявани като решение при проблем със съня в продължение на епохи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР