Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична

...
Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична
Коментари Харесай

Радан Кънев: С Бойко няма да бъдем нито партньори, нито баджанаци

Не е загадка, че съм последовател на партньорство сред Демократична България, Съюз на демократичните сили и ДБГ и единна съдружна листа в демократичното, европейско дясно и център. Застъпвам по-активна и открита политика за единение, с което си навлякох значително рецензии, подбив и даже злост. Това написа зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Facebook във връзка решението на Съюз на демократичните сили да договаря и с ГЕРБ за взаимно явяване на европейските избори на 26 май.

"Нещо повече - последовател съм на поетапно организационно обединяване на всички дребни партии в дясно и център и създаване на единна мощ, вместо нестабилни обединения.

Убеден съм обаче, че това единение минава през ясно, изрично и абсолютно отдалечаване от ГЕРБ. Докато десните партии и водачи мислят за себе си като електрони в орбита към Борисов, нашето единение, респективно - нашата мощ, са заблуда, даже неистина. И да, споделям го точно като човек, който е бил в коалиция с ГЕРБ...

По тази причина, не одобрявам и не разбирам позицията на сътрудници и другари от Съюз на демократичните сили за договаряния с Демократи за мощна България и ГЕРБ по едно и също време. Това няма по какъв начин да се получи. Ние от ДСБ не желаем да бъдем с Бойко нито сътрудници, нито баджанаци.

Това е въпрос на основен политически избор. Избор, който би трябвало да бъде изработен и почетен - в едната или другата посока.

Моята вяра е Съюз на демократичните сили да не направи избор в посока ГЕРБ. Не единствено поради правилата - в българското дясно от дълго време сме посочили, че имаме и аварийни. Често повече от едни. Основното ми основание е съхранението на партията Съюз на демократичните сили, изключително предвид на наближаващите локални избори. Съюз на демократичните сили постоянно е било нужно на българската народна власт, и влизането му в кратковременно, а в действителност постоянно, съдружничество сред овца и вълк ще бъде загуба за всички ни ", написа Кънев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР