Не е тайна, че козметичните продукти съдържат и не до

...
Не е тайна, че козметичните продукти съдържат и не до
Коментари Харесай

Петте най-опасни съставки в козметичните продукти

Не е загадка, че козметичните артикули съдържат и не до там потребни субстанции. Кожата е мощно пропусклива и по-малко от 2,5 мм разделят нашето тяло от евентуални отрови. Почти всеки козметичен артикул, който слагаме върху нея, може да доближи до кръвния поток и да се популяризира в организма ни. Има доста козметични артикули, които съдържат в себе си рискови съставки. Ето кои са и най-вредните:

Фталати - синтетични аромати

Фталатите са разтворители, които се прибавят към ароматните композиции на козметичните артикули поради способността да се изпаряват при стайна температура.
Те елементарно влизат в белите дробове и в организма, където могат да причинят редица провали. Излагането на фталати може да докара до репродуктивни разстройства, астма, алергии и рак.

Петролатум

Това е нефтен артикул, който съставлява примес от въглеводороди. Може да бъде открит в доста типове кремове за лице, в артикули за коса и за тяло . Води до докара до проблеми като суха и напукана кожа, също запушва порите, а това пречи на кожата да диша и води до появяването на акне и черни точки.
 кожа ThinkStock/Getty Images-->
Формалдехид

Може да бъде открит в наличието на съвсем всеки артикул за персонална хигиена, артикули за коса и лакове за нокти.

Tова са най-често използваните консерванти след парабените. Това е една от главните аргументи за възникването на контактен дерматит.

Парабени

Парабените могат да бъдат открити в състава на съвсем всички типове шампоани, балсами, кремове, душ-гелове, дезодорантите, декоративната козметика.

Това е най-често срещаният консервант в козметичната промишленост. Парабените са извънредно рискови, тъй като наподобяват човешките хормони и е допустимо да доведат до съществени разстройства в ендокринната система.
 козметика ThinkStock/Getty Images
Натриев лаурет сулфат

Това е пенесто синтетично вещество, което може да провокира алергични реакции и нарушавания в ендокринната система, раздразнения по кожата, косопад, пърхот.

Най-често участва в душ-геловете, пастите за зъби, водата за уста, шампоаните, перилните препарати, сапуните.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР