Не е тайна, че животът може да бъде по-лек за

...
Не е тайна, че животът може да бъде по-лек за
Коментари Харесай

Проучване: Непривлекателните хора често изкарват много повече пари

Не е загадка, че животът може да бъде по-лек за красивите. Изследвания до момента посочваха, че хората с прелъстителен външен тип получават доста изгоди във връзка с здравето им, на интелигентността и основаването на другарства.

Да си физически прекрасен може да бъде един от определящите фактори, за да получаваш и повече пари, считат мнозина. Накратко, красивите хора постоянно са по-самоуверени, имат повече обществени умения и са обсъждани от работодателите като по-способни. 

Ново изследвание, оповестено в Журнала за бизнес и логика на психиката в Съединени американски щати, обаче твърди, че всичко изброено дотук напълно не е наложително, споделя Business Insider.

Според създателите на разбора, има човешки качества, които са надалеч по скъпи от съществуването на физическа хубост и те способстват за приемане на по-голяма заплата. 

Проучването е направено от Сатоши Каназауа от London School of Economics and Political Science и Мери Стил от Университета на Масачузетс в Бостън. Те са анализирали данни за 20 000 млади американци, които били интервюирани и при които са били измерени физическата им прелест - първо до момента в който са били на 16-годишна възраст и по-късно още три пъти - до момента в който са станали на 29. 

Анализът е посочил, че теорията за " наказването на по-грозните " във връзка с по-ниските заплати не е вярна. Когато други черти от характера и наличието са вземани поради, като да вземем за пример здравето и интелигентността, резултатите са посочили, че хората, които са по-съвестни, екстровертни и по-малко невротични, печелят доста повече пари от останалите, които са по-красиви от тях. 

Участниците в изследването, които били определяни като " доста непривлекателни " и поставяни на дъното на канара за хубост, постоянно са печелили повече, даже от тези, които са били квалифицирани крачка нагоре като единствено " непривлекателни ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР