Не е тайна, че животът може да бъде доста по-лесен

...
Не е тайна, че животът може да бъде доста по-лесен
Коментари Харесай

Полезно ли е да си грозен?

Не е загадка, че животът може да бъде много по-лесен за красивите хора. Природата ни е научила, че красивата осанка подсъзнателно се асоциира със здраве и разсъдък. Според доста хора, в случай че сте красиви, това може даже непосредствено да ви донесе и доста пари, пишат съветски уеб сайтове.

Красивите хора са по-уверени, имат по-добри обществени умения. Те постоянно са желани при изявленията за работа.

В множеството случаи е потребно да си хубав. Но има и изключения. Привлекателните мъже да вземем за пример се считат за положителни водачи, само че във връзка с красивите дами може да работят сексистки предубеждения.

Учените доктор Каназава и доктор Стил са анализирали данните за 20 000 млади американци. Те са били оценени по редица параметри за физическа хубост, когато са били на 16 години, и по-късно още три пъти, до момента в който са навършили 29 години. Заключението е било, че теорията за “наказанието, че си противен ”, по никакъв начин не е толкоз просто.

Резултатите посочили, че хора, които са били съзнателни, екстравертни и по-спокойни, са спечелили доста повече от останалите участници в проучването. Парадоксът бил, че участници, които са били оценени като извънредно непривлекателни или доста грозни, постоянно получавали по-висока оценка от тези, които просто са били оценени като непривлекателни.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР