Не е тайна, че гарваните са смятани за едни от

...
Не е тайна, че гарваните са смятани за едни от
Коментари Харесай

Гарваните са изключително умни! Планират бъдещето си

Не е загадка, че гарваните са считани за едни от най-умните птици. Семейство Вранови се преглежда като „ отличникът “ измежду птиците, тъй като техните представители са развили изключителни качества.

Гарваните помнят от кое място са взели храна, могат да се разпознаят в огледалото, а някои от уменията им са сравнявани даже с тези на дребни деца или маймуни.

Ново изследване сподели, че гарваните могат да вършат проекти за бъдещето си, заяви списание Science. Учени от Университета в Лунд, Швеция, са разкрили, че тези птици не живеят единствено в сегашното.

Чрез серия от проби учените са стигнали до извода, че гарваните могат да плануват избрани събития и са подготвени да се откажат от премията си за по-добра в бъдеще. Тя се показва в разнообразни типове храна.

Този вид обмисляне се счита за неповторимо при хората и маймуните. Оказва се, че ние не сме единствените типове, които мислят и в бъдеще време.

Шведските учени разкриха, че са създали редица проби. Голяма част от гарваните са отказали да получат незабавно премия, с цел да изчакат за по-голяма такава след няколко часа.

Интересно е, че гарваните помнят и хора, които са ги измамили. Подобно изказване съществува в научните среди и още веднъж се открива на на практика проби, а не на суха доктрина за когнитивните им качества.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР