Не е тайна, че Apple изследва технологията на интелигентните пръстени

...
Не е тайна, че Apple изследва технологията на интелигентните пръстени
Коментари Харесай

Задава ли се умен пръстен Apple?

Не е загадка, че Apple изследва технологията на интелигентните пръстени от известно време. Сега, наподобява, че пазарът е подготвен за това, а компанията скоро ще завърши с процедурите по патентоване и съгласно Electronic Times сме покрай представянето на подготвен за потребителите артикул:

„ Изглежда, че евентуално появяването му е в близост. “, декларират от изданието, цитирайки собствен източник.

За страдание Electronic Times не показват тъкмо по кое време можем да чакаме представянето на „ Apple Ring “. Samsung публично удостовери проектите си за пускане на своя личен модел по-късно тази година. Освен това на пазара към този момент няма място единствено за едно огромно име като Oura Ring. Появиха се и други сходни артикули, дело на RingConn, Ultrahuman и Amovan.

Марки като Quontic и McLear оферират умни пръстени, улесняващи безконтактните заплащания. Това е област, в която Apple има интерес, изключително в случай че погледнем продуктите с огромен триумф като Fitness+ и цялата ApplePay система.

Вече се появиха някои концепции на „ Apple Ring “, които наподобяват впечатляващо.

Сминка: USPTO/Apple

Изглежда, че компанията се е подготвяла за това от известно време. Още през 2015 година Bloomberg заяви за патент на пръстен със сензорен интерфейс. А през идващите години се появиха още няколко такива, описващи артикул, който може да се употребява за надзор на други свързани устройства като Mac, Apple TV, iPad и даже VR съоръжение.

Снимка: USPTO/Apple

Наскоро Patently Apple откри още един патент за интелигентен пръстен, подаден в Съединени американски щати, който разполага с NFC функционалност и може също по този начин механически да бъде употребен като контролер за Vision Pro.

Според историята на Apple, те нормално не са първите в нова категория артикули. От компанията избират да изчакат технологията да се развие. Apple Watch е отличен образец за тази тактика, и наподобява, че същият метод ще се схване и при създаването на умни пръстени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР