Не е тъга, не е спомен; вкус на краставички и

...
Не е тъга, не е спомен; вкус на краставички и
Коментари Харесай

На 5 Май Тази Година Се Навършват 6 Години От Загубата На Обичания Чочо Попйорданов

Не е горест, не е спомен; усет на краставички и прегръдка! Обичам те, мой скъпи приятелю. Непрежалим си, благи ми Чочи! "

Сега те са дружно Горе. Приседнали са двамата по мъжки и бистрят политиката. Ласкин още не е му разказал всички вести от земята... Сипали са си по едно, няма по какъв начин, тъй като не свършват спомените.

Така най-малко ни се желае да бъде, с цел да понесем, колкото може по-безболезнено неналичието, която оставиха в сърцата ни двете безконечни момчета.

На светлите празници по Възкресение Христово всяка година непроменяемо духът на Чочо оживява в душите на приятелите му. Така е и тази година, в която на 11 юни, в случай че беше жив, щеше да стане на 55.

Приятелят му Валери Йорданов споделя: " Ние сме се шегували, че Чочо е човекът-природно злополучие. Казвам " е ", тъй като той за нас не си е отишъл, продължаваме да го обичаме и да си споделяме с него. Вкъщи имам една табла, на която стоят всякакви значими за мен предмети и мемоари и там стои последната ми фотография с Чочо пред служебния вход на Народния спектакъл - прегърнати, усмихнати, цялостни с сила. Чочо ще си остане до края на живота ми една неовладяема мощ ", разкрива артистът близка негова душа, написа Дир.бг.

Паметта за него е жива и в сърцето на щерка му Екатерина, кръстена на майка му, с която имат кармична връзка. С майка си, Катя черпи от неговата сила до през днешния ден.

Чочо Попйорданов издъхва в " Пирогов ", към 6 часа сутринта на Великден, 5 май 2013 година, в резултат на черепно-мозъчна контузия с непълнота на мозъчния дънер, породена при рухване от 2 метра височина, покрай гроба на неотдавна умрялата му майка. Само след месец и 6 дни, на 11 юни, е щял да стане на 49.

През 1989 година Попйорданов приключва ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов ", компетентност " Актьорско майсторство " в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев.

Играе в трупите на спектакъл " София " (1988), Малък градски спектакъл " Зад канала " (до 1994), а от 1994 година - и в Народния спектакъл. Най-известните му театрални функции са в постановките " Хъшове ", " Сън в лятна нощ ", " В полите на Витоша ", " Бурята ", " Човекът, който прави дъжд ", " Кимоно ", " Декамерон ", " Призраци в Неапол ", " Хеда Габлер ".

Чочо взе участие и във филмите " Вчера " (1988), " Адио Рио " (1989), " Любовното лято на един безделник " (1990), " Вампири, таласъми " (1992), " Сезонът на канарчетата " (1993), " Граница " (1994) " Испанска муха " (1998), " След края на света " (1998), " Дунав мост " (1999), " Сомбреро блус " (1999), " Хайка за вълци " (2000), сериала " Под прикритие " и други

Валерия Калчева
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР