Не е стока и не е услуга – това е

...
Не е стока и не е услуга – това е
Коментари Харесай

Черпиш с винетка - според ръководител в АПИ сам си си виновен и пари не се връщат

Не е стока и не е услуга – това е държавна такса. Така проф. Олег Асенов, началник на отдел " Управление на осведомителните системи и инфраструктура " в Националното тол ръководство, изясни за какво страната стигна до такава степен, че не връща пари при неточности във въвеждането на регистрационен номер, когато си купуваш електронна винетка. А случаите, в които се купува винетка за различен автомобил или друго транспортно средство, а не на това, за което в действителност би трябвало, напълно не са малко.
Асенов блесна с обяснението след въпрос на Българска национална телевизия, защото по европейска инструкция не може да се дават непоискани артикули и услуги.
Законодателят ясно е определил, че отговорността при закупуването на винетките е на потребителите, т.е. жителите, акцентира професорът за какво не вижда проблем в това, че страната т.е АПИ не връща пари за неверно закупена винетка. А за какво не може да се редактира и в действителност умерено можеш " да почерпиш " някой с винетка, отговорът беше – тъй като в случай че можело да се редактира, някой можел да редактира регистрационен номер по какъвто и да е метод.
Още при започване на януари, когато абсурдът беше във вихъра си, стана ясно, че всеки, който сбърка регистрационния номер, за който купува винетка, ще страда. Сега обаче в АПИ имало работна група, която проучва обстановката и ще предложи ограничения на законодателите " при положение на потребност ".
Когато избухна абсурдът с винетките, Асенов блесна в поддържаща роля на тематика по какъв начин управлението на АПИ дава отговор на упованията на обществото да може да си купи винетка обикновено. Тогава Антон Антонов, шеф на Националното тол ръководство в АПИ, който беше след това уволнен, беше заловен от микрофоните да споделя на Асенов: " Да излизаме, че ще ни налазят " т.е. опит да се избяга от спомагателни журналистически въпроси.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР