Не е спирана процедурата за избор на стратегически инвеститор за

...
Не е спирана процедурата за избор на стратегически инвеститор за
Коментари Харесай

Петкова: Процедурата за АЕЦ Белене не е спирана, но се бави

Не е спирана процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ " Белене " . Имаше известно закъснение във връзка с физическия достъп на представителите на участващите компании, поради пандемичната конюнктура, само че и 5-те компании потвърдиха, че ще вземат участие. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова по време на петъчния парламентарен надзор.
Според информация на уеб страницата на Министерството на енергетиката, т
Към сегашния миг сме на стадий подписване на съглашение за конфиденциалност - наложително изискване, с цел да може фирмите да получат осведомителния меморандум, който съдържа базовата информация за плана, както и за пазара в района, правната уредба в станата, както и европейските условия в региона на нуклеарната сила. Меморандумът към този момент е показан на фирмите, изясни министър Петкова.
Следващата значима стъпка е фирмите да имат достъп до осведомителната зала за плана. Там се съдържа цялата информация, която ще е нужна на участниците, с цел да приготвят своята обвързваща оферта.
В рамките на идващите дни следва телеконферентен диалог с участващите компании, включени в " късата листа ", с цел да се осведомяваме за епидемиологичната конюнктура в съответните страни.
Щe дават и информация във връзка с това по кое време те биха могли да дойдат в България и да се срещнат с осведомителната зала и да пристъпят към идващия стадий, обвързван с подготовката на обвързващата оферта, увери енергийният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР