Не е случайно, че най-тъмносините в Европа дойдоха в България

...
Не е случайно, че най-тъмносините в Европа дойдоха в България
Коментари Харесай

Борисов: Сигурен съм, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната

Не е инцидентно, че най-тъмносините в Европа пристигнаха в България и ни благодарят за това, което сме създали. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на честването на 25-годишния празник на Фондация "Конрад Аденауер " в България.

Благодаря на фондацията за оценката за българското европредседателство – то не е на Борисов, на ГЕРБ, на държавното управление. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-хубавото европредседателство в последните години. И освен в чисто техническо отношение, а тъй като сложихме на масата една от най-трудните тематики – Западните Балкани, разяснява Борисов.

Премиерът уточни, че фондацията постоянно се е грижила доброжелателно за ГЕРБ. Историята е тъжна, тъй като Национална движение „Симеон Втори" се пробваха да блокират ГЕРБ като партия. Спомням, си че шефът на Европол ме заведе в Берлин и за първи път срещнах Ангела Меркел. Тя ме гледа и споделя: "Учудвам се. На себе си се удивлявам, тъй като ти си един кмет на един град в Европа, а аз съм канцлер на най-голямата страна в Европа. Ти даже не си началник на партията си, само че за България би трябвало служител на реда и по тази причина ще те поддържам ". Но аз споделих, че "Конрад Аденауер " не желаят да ме срещнат и тя вика, че в този момент ще ме одобряват. И се срещнах с Герхард – дал съм му доклад по всяка една тематика. И стана по този начин, че през днешния ден най-тъмносините в Европа да дойдат и да благодарят на България за това, което е направила, разяснява той.

В наше лице фондацията има партия, която съблюдава всички полезности, под които сме се подписали. Но по-голяма е заплахата от боен спор и това те би трябвало да го регистрират и им го споделих, съобщи министър-председателят.

Тази година ще финишираме с над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на стопанската система е най-стабилен. За първи път износът за Германия е доста огромен. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер " сподели, че Брутният вътрешен продукт на страната в миналото е бил 7,5 милиарда $ – какво можеш да направиш с подобен Брутният вътрешен продукт? Тази година ще финишираме над 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. Бюджетите ни са на остатък, растежът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - единствено тези, които не желаят да работят, не работят, голям фискален запас, "Златен запас ", и съм сигурен, че през юли 2019 година ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което подсигурява на вложителите, че стопанската система е постоянна и няма да банкрутират банки. Така Европа имат образец по какъв начин страна от Източна Европа може да бъде страна за образец, сподели още той.

Нула мигранти, съвършено работи съглашението с Турция. Какво "Конрад Аденауер " би желала повече от партията, на която оказва помощ? Още нещо – да падне мониторинговият отчет в частта с битката с проведената престъпност. И в този момент това беше регистрирано. Сиреч, имате една страна на изток, която като дисциплинираност е радикално противоположна на Гърция, имате защита на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, тъй като със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали неведнъж, уточни Борисов.

Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме приходите. Демокрацията дава правото на промяна на управниците, само че няма да позволим на Българска социалистическа партия още веднъж да банкрутират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – в този момент са децата и внуците на Държавна сигурност. Даже по-силно работят в този момент. Но ние сме демократи и одобряваме тези неща с усмивка, разяснява Борисов и уточни, че си е извършил всички задължения, поети преди 10 години, и в този момент има подредена страна, съобщи "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР