Не е само Вагнер - Москва е изпратила в Донбас

...
Не е само Вагнер - Москва е изпратила в Донбас
Коментари Харесай

Вагнер срещу Патриот - Пригожин срещу Шойгу?


Не е единствено " Вагнер " - Москва е изпратила в Донбас и частната войска " Патриот ", настояват украински източници. Едните наемници служат на Пригожин, другите слушат министъра на защитата Шойгу. За конкуренция ли става дума?

Според украински източници Москва мести в Донбас още една наемническа войска с изключение на " Вагнер " - в Донецка областа са били видяни бойци от частната военна компания " Патриот ". Съобщението бе направено от Серхий Череватий, представител на Източната група на украинските въоръжени сили в телевизионно изявление. Информацията не може да бъде тествана от самостоятелни източници.
Редакцията предлага
" Очевидно е, че ", разяснява още представителят на украинските войски. По думите на Череватий  " Вагнер " и " Патриот " са съперници. " Патриот "  от своя страна са свързани с сегашния министър на защитата на Сергей Шойгу. Но сега двете частни военни компании са ситуирани на разнообразни фронтове.

" Патриот " е в Сирия от 2018-а година

Според американския мозъчен концерн Jamestown Foundation военната компания " Патриот "  е тясно обвързвана освен с съветското министерство на защитата, само че и с военното разузнаване ГРУ, осведоми NTV. Твърди се, че наемническата група работи в Сирия от пролетта на 2018-а година. Там бойците от " Патриот "  е трябвало да работят по  " защитата на златните мини ", само че в крайна сметка договорът е предоставен на " Вагнер ", изясняват полски специалисти.

Според самостоятелния съветски ефирен канал " Дождь "  се допуска и, че " Патриот ” са забъркани в убийството на трима съветски публицисти в страната.

Вътрешнополитическо съревнование?

Операцията може да има вътрешнополитически подтекст. и няколко пъти намерено подлага на критика тактиката на Министерството на защитата. С група, близка до министерството, министърът на защитата Шойгу би могъл още веднъж да укрепи позициите си, в случай че тя реализира триумф, изяснява t-online.

Според Съединени американски щати групата " Вагнер " от ден на ден се трансформира в " конкурентен силов център " за съветската войска, отбелязва NTV. Влиянието на водача на " Вагнер " се е " разширило ", защото независимостта на групата от съветското министерство на защитата " единствено се е нараснала " от началото на, съобщи във вторник шефът по връзките на Белия дом Джон Кърби.

Десет месеца след началото на съветската война против Украйна от ден на ден разчита на наемници от частната група " Вагнер ". и, съгласно американски отчети,, се борят на голям брой фронтове в Украйна - в това число към дребния град Бахмут в северната част на Донецка област, където сега се водят най-тежките сражения.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР