Не е разумно да се разширява обхватът на магазините по

...
Не е разумно да се разширява обхватът на магазините по
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Не бива да допускаме струпването на хора по Главната улица, опасно е

" Не е рационално да се уголемява обсегът на магазините по Главната улица на Пловдив, които могат да работят в обстановка на зараза . Знаете, че Главната е обичано място за разходка и извършване на покупки и това неизбежно ще докара до скупчването на стотици хора, което опонира на рекомендациите на Националния действен щаб ".

Това съобщи кметът Здравко Димитров през днешния ден следобяд. Той дружно с командира на Съвместното командване на специфичните интервенции ген.-майор Явор Матеев инспектира построяването на аварийна полева болница в зала Колодрума. В нея са ситуирани 300 кревати, които са обособени в независими отделения.
 Община Пловдив
„ Подобна организация и условия няма даже и във Виена “, сподели Здравко Димитров. Той посочи, че параваните са дарени от Международен панаир Пловдив, който е направил и монтажа на оборудванията.
 Община Пловдив
„ Надяваме се да не се стигне до потреблението на тази болница, само че е добре, че имаме аварийни благоприятни условия. Тук могат да се лекуват по-леките случаи , за които ще бъде обезпечен спомагателен личен състав от общинските здравни заведения, а при нужда и от Военна болница “, разяснява Здравко Димитров.

Тази заран цялата зала „ Колодрума “ е почистена и дезинфекцирана и ще остане затворена, с цел да се употребява единствено при потребност.

Във връзка с въпроси от медиите за ограниченията, които се подхващат за етническите квартали поради епидемията, кметът Здравко Димитров заяви, че за пет дни са изнесени 400 тона боклуци. Продължава дезинфекцията на главните улици в „ Столипиново ” и в „ Шекер махала “.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР