Не е работа на вицепрезидента Йотова да се занимава с

...
Не е работа на вицепрезидента Йотова да се занимава с
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Кардиналният проблем между президентството и БСП е разминаването в политиките

Не е работа на вицепрезидента Йотова да се занимава с партийно строителство и да дава оценка на управлението на Българска социалистическа партия
„ Когато ти от изборите до първия мандат си забавил най-малко с месец и половина, два  връчването му и през това време не си провел никакви диалози с партиите, с цел да се опиташ да бъдеш посредник, което ти е обвързване по Конституция, а освен да връчваш едни укази, които да ти ги връщат назад. Когато в последния миг връчваш мандата на Българската социалистическа партия под предлога, че тя е най-диалогичната и в този момент ще направи държавно управление. Това съгласно мен са едни такива дребни закачки, които не отиват на президентската институция “. Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в eфира на NovaNews.

Социалистът уточни, че съществения проблем сред президентството и Българска социалистическа партия, е разминаването им в политиките.  „ Не може от една страна ти като президент да казваш: „ Аз съм срещу войната в Украйна “, а въпреки това твоето държавно управление да гласоподава и да предлага лист от оръжия, които да бъдат предоставени в Украйна. Няма по какъв начин ти като президент да приказваш, че си обществен президент, в това време обаче твоето държавно управление, което ти си назначил, да не желае да вкара новия бюджет на страната “, сподели Ерменков и уточни, че сега хората и институциите получават минус 20% поради инфлацията. 

„ Не е работа на вицепрезидента да се занимава с партийно строителство и да дава оценка на управлението на Българска социалистическа партия, тъй като той би трябвало да бъде наднационален “, сподели още той.

Членът на ИБ на Българска социалистическа партия съобщи, че Българска социалистическа партия е направила всичко допустимо да сформира държавно управление, а това, което е отличило левицата от останалите партии по работата по мандата, е, че те не са създали предварителни заявления и стратегии по какъв начин ще ръководят. „ Опитахме се  да намерим тези четири общи целта, които в един подобен кризисен  мандат, биха разрешили най-малкото  да може да има едно държавно управление, което да одобри един бюджет и хората да получават приходи, които са в сходство със настоящето ценово положение, а не което е било предходната година. Реално 20% обедняваме “, добави Ерменков.

По думите на Ерменков, Българска социалистическа партия пробва да направи първо това, което е по-важно за българския народ: „ Да попитаме българските жители кое им е по-важно – дали войната в Украйна, или войната по пътищата в България и закони, които сега Народното събрание не е гледал, а можеше да гледа в това държавно управление? Дали политическото разискване на това какво се случвало през 1930 -1932 година в Украйна с Голодомора или гладът, който е в България? Това, което е по-важно за българския народ, ние се опитваме да създадем. Всичко останало е задкулисие “.

Ерменков бе безапелационен, че в  спешна обстановка, има потребност нещата да се приоритизира и добави, че първите закони, които Българска социалистическа партия са внесли в този парламент, са били точно обществените закони. „ Това, че те не са влезнали в дневния ред на Народното събрание, е въпрос на това, че болшинството е решило, че въпросът с бюджета, въпросът със обществените закони, не е значим “.

„ На лидерската среща ние поставихме  националните цели – четирите съществени неща:  бюджета, Шенген, Плана за възобновяване и резистентност и правосъдната промяна. Това, което Борисов приказва, са неговата конспирация и опит да излезе от изолацията, в която е. Но няма да му се получи, тъй като ГЕРБ са в изолираност и първият мандат го сподели “, сподели Ерменков и добави, че в случай че в бъдещето развиване на един сегментиран парламент, бъдат открити общите неща, които са в полза на България, може да бъде формирано държавно управление.  „ Не приказваме за коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС-„ Възраждане “-„ Български напредък “ и така нататък, а приказваме за нещо, което в един кратковременен интервал би трябвало да се направи “, безапелационен бе той.

„ Полека-лека стартира да се не помни, че сме парламентарна република и че държавните управления би трябвало да бъдат предавани от Народното събрание “, сподели още той.

Българска социалистическа партия е подготвена да беседва с всички, които споделят полезностите на левицата, само че това не значи обединяване с ГЕРБ, безапелационен бе Ерменков. „ Това значи, че сме създали нашата крачка към опазване на парламентаризма в България, тъй като най-страшното, което сега се случва – това е рушенето на парламентаризма, рушенето на доверието в него. А когато се пробва да се вкара еднолична власт, авторитаризмът ражда чудовища и историята го е посочила “, сподели в умозаключение социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР