Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване. Истинското

...
Не е проблемът в мерките, а в тяхното спазване. Истинското
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Трябва да се научим да живеем, спазвайки нови правила

" Не е казусът в ограниченията, а в тяхното съблюдаване. Истинското предизвикателство е самостоятелната отговорност на хората ", сподели пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев и добави, че Covid-19 промени действителността и би трябвало да приемем тази нова действителност и да живеем пълноценно в нея, спазвайки обикновени правила.

Според него би трябвало да се структурират по-сериозни и по-малко съществени ограничения. Като се реши кои са най-рисковите обстановки. Той ги изясни като черити типа – контакт едно към едно, контакт едно към 10, контакт едно към 100 и контакт едно към хиляда. Последната обстановка е при футболните срещи, да вземем за пример, когато един човек може да се срещне с 1000 души.

Пулмологът разяснява нуждата от прецизиране на противоепидемичните ограничения въз основата на риска и съгласно рисковия профил на всяка активност да се постановат ограничения, в случай че е належащо.

Д-р Симидчиев беше безапелационен, че не би разрешил мачовете, в случай че зависеше от него, в този миг, когато броят на новозаразените е два пъти повече от излекуваните. Това е зараза, която към момента се популяризира измежду общността, само че това не значи, че би трябвало да се спре икономическата интензивност.

В предаването " 12+3 " той разяснява, че не е налице суматоха по отношение на Covid-19, тъй като към този момент хората са доста осведомени за ковид, а и здравните заведения към този момент са доста по-добре готови, в сравнение с при започване на епидемията.

Ако инфектираният човек има рисков профил, доста евентуално е той-да се усложни и по тази причина е по-добре той да е признат в болница преди да се усложни, с цел да бъде лекуван със средствата, с които разполагат лечебните заведения, изясни още доктор Симидчиев.

По думите на пулмолога медикаментът, който се афишира като българско лекарство против Covid-19, се е появил като опция след проучване върху клетъчни култури, при което той е бил употребен в 50 пъти по-висока от лечебната централизация. Тогава той демонстрира противовирусен резултат. При естествената си централизация той демонстрира резултат главно против краста, само че при нормална централизация няма никакви доказателства, че той би могъл да влияе върху вируса, добави медикът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР