Не е прецедент, случвало се е в много други избори.

...
Не е прецедент, случвало се е в много други избори.
Коментари Харесай

Емил Радев: Мария Габриел защити достойно българския интерес в ЕП

Не е казус, случвало се е в доста други избори. Евродепутатите подходихме доста градивно, като направихме лист с тези претенденти, които нямат проблеми, измежду които беше и кандидатурата на Мария Габриел, и на тези, които бяха по-спорни, заради което се наложи да дават спомагателни писмени пояснения, с цел да се изчистят всички неясноти. Това показа в студиото на ''Лице в лице'' по bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по отношение на чуванията на претендентите за еврокомисари пред Европейския парламент.

,,Румънската кандидатка по този начин и не съумя да даде рационални пояснения за нейни недекларирани сметки, до момента в който унгарският претендент пък не беше заявил основаната от него през 90-те години адвокатска адвокатска фирма. Така че тези двамата въобще не стигнаха до чуване в Екологичен потенциал. Френската кандидатка за жалост не даде приемливи отговори по време на чуването, направи едва показване. Българската кандидатура в лицето на Мария Габриел се показа ослепително и получи единомислещо утвърждение. Тя отбрани почтено българския интерес в Европарламента, а България излъчи един доста заслужен кандидат'', разяснява Емил Радев.

,,Въпросът по пакета ''Мобилност'' към този момент е решен. Оттук-нататък браншът би трябвало да седне на една маса с сътрудниците от Комисията по превоза и да се види кои са най-важните точки, по които би трябвало да се борим. Работи се на 100%, тъй като действителностите към този момент са други и би трябвало да вървим към компромис, с цел да минимизираме вредите и българският интерес в този случай да бъде оптимално защитен'', акцентира той.

,,Новият претендент за еврокомисар по правораздаването Дидие Рейндерс ясно съобщи, че ще направи всичко допустимо да влезе в действие новият европейски механизъм за върховенството на закона, който да размени всички останали механизми и по този начин да има непрекъснат мониторинг за всички държави-членки, освен за нас и Румъния'', разгласи евродепутатът.

Той добави в умозаключение, че новата европейска прокуратура ще стартира да работи от идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР