Не е политическа грешка, това е намерението на правителството. Това

...
Не е политическа грешка, това е намерението на правителството. Това
Коментари Харесай

Асен Василев уверява: Има финансов ресурс за компенсиране на пенсиите

Не е политическа неточност, това е желанието на държавното управление. Това съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по отношение на обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и понижени Covid добавки да получат през януари толкоз, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев акцентира, че сега от Национален осигурителен институт има направен механизъм по какъв начин всички пенсионери да бъдат обезщетени по този начин, че да няма намаляване на общия приход:

" Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, само че добавката е по-ниска и по тази причина някои от са на по-ниски равнища. Финансовият запас е разполагаем - предходната година имаме 3 милиарда, тази година има заложени задоволително средства. В Закона за удължение на действието на Бюджет 2021 ще бъде прибавен текст, който ще разреши на Национален осигурителен институт да направи това ".
свързани новини62785преди 2 часа25463на 27.12.2021
Министърът на финансите съобщи, че е подготвена проекторамката на бюджета за 2022 година и идната седмица ще бъде съгласувана с всички министерства, след което и със обществените сътрудници, с цел да може в края на януари да бъде импортиран в Народното събрание:

" Стъпваме значително на това, което е било предходната година, само че в достойнството политики има заложени много от политиките, които са в съдружното съглашение. Макрорамката е изменена, стъпваме на действителни отчетни данни за 2021 година ".

Размерът на оптималния застрахователен приход ще бъде вдигнат, акцентира Василев и напомни, че е записано и в съдружната съглашение, че това ще стане след съвещания.

" Премахват се два непотребни налога, които единствено основават бумащина за компаниите - налог " Уикенд " и налога върху лихвите ", заяви още вицепремиерът и уточни, че през 2021-ва без смяна в данъчните ставки има общи доходи в хазната от съвсем 8 милиарда лв. повече. Той изрече очакване това да продължи и през 2022 година.

По думите на Василев не се преглежда вид за понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите на 10%:

" Намаляването на цените на ток, парно и вода би трябвало да стане на база понижаване на разноските в системата. Тук е нашият укор към КЕВР - че се вземат решения, без да се прегледат действителните разноски на сдружения в системата ".

" АПИ да стартира да работи с действителен бюджет, а не да се вършат тези извращения, бих споделил, с постановления на Министерски съвет непрекъснато да се отпускат спомагателни средства, за който сектор държавното управление реши.... Трябва да се раздели настоящият ремонт от главният ремонт на пътища ", изясни още Асен Василев.

Бюджетите на министерствата и ведомствата в бюджетната сфера е планувано да останат каквито са, акцентира той и разясни, че изключение ще са приходите на учителите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР