Не е овладян пожарът на полигона Ново село край Сливен,

...
Не е овладян пожарът на полигона Ново село край Сливен,
Коментари Харесай

Още не е загасен пожарът край полигона Ново село до Сливен

Не е овладян пожарът на полигона " Ново село " край Сливен, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Владимир Демирев.
Още по темата
Огънят, обхванал близо 300 декара, не е локализиран, а гасенето му ще продължи и през днешния ден от сили на армията, пожарната и Държавното горско стопанство - Котел.

Пожарът, зародил в четвъртък, има три огнища, той е низов, горят сухи листа и шубраци. Очаква се още веднъж в гасенето му да се включи боен хеликоптер, само че сега има мъгла и не е уместно за гасене от въздуха, сподели комисар Демирев.

Вчера по молба на обласктния шеф Минчо Афузов за потушаването на огъня помагаше хеликоптер от авиобазата в Крумово.

В опитите да се потуши пожара през вчерашния ден участваха 70 военнослужещи от полигон " Ново село " и 30 пожарникари и горски чиновници от Сливен. Тe са правили и просеки за ограничение на огъня.

Една от главните версии за пораждане на пожара са осъществяване на образователни стрелби. Такова обучение е имало до четвъртък, когато е горящ пожарът, разгорял се след това и поради вятъра.

На " Ново село " се намира военната база съвсемстно прилагане от американската и българската армии, а ученията там са всекидневие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР