Не е обявил сумата пред ЕП в качеството си на

...
Не е обявил сумата пред ЕП в качеството си на
Коментари Харесай

Найджъл Фараж взел 450 000 лири от бизнесмен

Не е оповестил сумата пред Екологичен потенциал в качеството си на евродепутат
 Британският политик Найджъл Фараж е нарушил разпоредбите, като е приел финансиране от 450 000 лири от предприемача Арън Банкс, който водеше акция за овакантяване на съюза. Консултативен комитет към Европейския парламент ще прегледа въпроса дали двигателят на Брекзит  е нарушил разпоредбите. Фараж не е оповестил сумата пред Екологичен потенциал в качеството си на евродепутат. По думите му той не е сторил това, тъй като възнамерявал да напусне политиката и да заживее в Съединени американски щати.

Комисията ще прегледа случая, преди да съветва ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни. Заседанието евентуално ще е на 4 юни.

Ако бъде открито нарушаване, Фараж може да получи неодобрение, да бъде лишен от полагащото се на евродепутатите финансиране и да му бъде неразрешен достъпът до някои действия.

Плащанията от Арън Банкс към водача на националистическата групировка UKIP бяха разкрити от следствие на английския Канал 4.

Фараж, от своя страна, разяснява, че няма да беседва с публицисти от малкия екран, тъй като са " политически деятели ", и им забрани достъпа до събития на Партията на Брекзит  - новата му политическа групировка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР