Не е обявена пълна евакуация на граждани от Израел. Има

...
Не е обявена пълна евакуация на граждани от Израел. Има
Коментари Харесай

Гвоздейков: Не е обявена пълна евакуация на граждани от Израел

Не е оповестена цялостна евакуация на жители от Израел. Има ясно направен проект от посолството ни в Тел Авив и Министерство на външните работи кой би трябвало да бъде превозен до България. Това съобщи пред Нова тв министърът на превоза Георги Гвоздейков за евакуирането на българи от Израел.

“С първия полет бяха прибрани хора, които бяха в Израел краткосрочно – на екскурзия, на доктор, и които не съумяха да се приберат поради анулирани полет. В момента се транспортират хора, които са с българско поданство и са с деца и се опасяват да останат в Израел. С първите два полета са прибрани 170-180 души. А тази нощ към 94 души се прибраха с държавния аероплан ”, съобщи Гвоздейков.

 Правителственият аероплан Снимка: БГНЕС

По думите му тази нощ е имало подготвеност за реализирането на втори полет

„ Имахме позволение, само че информацията, която получихме от посолството в Израел е, че няма задоволително хора, с цел да напълним самолета. От тук нататък, когато има нужда, когато се съберат хора и няма различен превоз от съответните самолетни компании, които летят до там – ние ще се отзовем още веднъж ”, безапелационен е министърът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР