Не е обсъждано повишаване на таксата за медицински прегледи, каза

...
Не е обсъждано повишаване на таксата за медицински прегледи, каза
Коментари Харесай

Нови правила за ТЕЛК: Отчитат всяко увреждане, не само водещото

Не е обсъждано повишение на таксата за медицински прегледи, сподели здравния министър

Променят изискванията за пресмятане на краткотрайната трудова неработоспособност. Същественото в тази смяна е отчитане на всяко увреждане, освен на водещото. Процентите неработоспособност към този момент ще се събират, съобщи.

" Предвижда се опцията освидетелстваните или неосвидетелствани жители да имат право да декларират преосвидетелстване отвън случаите по чл.56, алинея 1 от Правилника за устройство и организация на работата на органите за здравна експертиза и районните картотеки ”. Това съобщи здравният министър Асен Меджидиев след днешното съвещание на Министерския съвет.

" Не се планува период за това преосвидетелстване, тъй като има риск от в допълнение закъснение на експертизата от ТЕЛК комисиите ", посочи министърът.

" Не е обсъждано повишение на таксата за медицински прегледи ", сподели в отговор на въпрос министър Меджидиев.

" Предстоят спомагателни решения на Министерство на здравеопазването, за които са заели и „ Информационно обслужване ” ", сподели той. „ Ще има смяна и в ТЕЛК комисиите – доста повече специалисти ще могат да правят оценка и да вършат експертиза, да бъдат сложени крайни периоди за експертиза. Сред измененията е и опцията родителите на деца до 12-годишна възраст ще могат да употребяват болничен, когато детето е върнато от образователно заведение поради карантина.

Има смяна и за хората с психологични увреждания в категорията, за която е необходим компаньон ", посочи служебният здравен министър.

За Националната стратегия за ваксинопрофилактика на сезонния грип здравните управляващи чакат през 2026 година да има обсег 35%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР