Не е нужно да отидем на йога, да избягаме в

...
Не е нужно да отидем на йога, да избягаме в
Коментари Харесай

5 начина да се справим с напрежението и стреса

Не е нужно да отидем на йога, да избягаме в планината или да набием някого, с цел да изпуснем парата от насъбраното напрежение. Понякога най-простите трикове правят чудеса.

Да си създадем чай

В никакъв случай не е добра концепция да се наливаме с кафе, когато сме на ръба на нервите си. Нито пък с алкохол - с вярата да ни отпусне. Вместо това може да си запарим чай от лайка, мента или куркума, които имат успокояващо деяние.

Да си вземем душ

Благотворната мощ на водата е известна от древността. Затова не е чудно, че един елементарен душ ще ни отпусне. Душ гелът с обичания ни мирис също.

Мини масаж

След душа, ще използваме лосион за тяло с успокояващи аромати като лавандула, розмарин или лайка. Докато го нанасяме, добре е да наблегнем на стъпалата и дланите.

Да дишаме надълбоко

Това звучи елементарно, само че в действителност доста постоянно, когато сме напрегнати, задържаме дъха си, с което споделяме на организма, че сме в сериозна обстановка. В такива моменти би трябвало да спрем всичко, което вършим, да си намерим безшумно място и и да поемем надълбоко мирис четири-пет пъти поред. Издишваме постепенно и се любуваме на резултата.

Шоколад и отново шоколад

Разбира се, че ще посегнем към нещо сладко като шоколад, когато сме изнервени. Ние обаче бихме употребявали шоколада и в скраб за тяло, разбъркан с кафява захар и зехтин. Е, бихме и хапнали няколко късчета...
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР