Не е нито Дионтей Уайлдър, нито Владимир Кличко. По думите

...
Не е нито Дионтей Уайлдър, нито Владимир Кличко. По думите
Коментари Харесай

На този ден: Тайсън Фюри победи най-тежкия си противник

Не е нито Дионтей Уайлдър, нито Владимир Кличко. По думите на самия Тайсън Фюри, най-тежкият му конкурент до днешна дата е Стив Кънинхам. На 20 април 2013 година в " Медисън Скуер Гардън " Фюри съумява да нокаутира в седмия рунд някогашния първенец на IBF в полутежка категория Кънинхам, откакто по това време изостава в съдийските карти.

По това време Фюри е 24-годишен, а Кънинхам таман се е изкачил в по-горната тежка категория и е на 36. Той има по-големия опит на повторен първенец в полутежката дивизия, само че пък изостава по размери от младия Тайсън (115 кг против 95 кг и 206 см против 192).


Все отново, минута преди края на втория рунд Фюри е повален в нокдаун от мощната дясна ръка на Кънинхам, което способства също за водачеството му в съдийските карти към седмия рунд - 57-55, 57-55, 56-56. Великолепно ляво кроше в седмия рунд от страна на Тайсън обаче завършва дуела в негова изгода с нокаут.

Това е едвам вторият път, когато Фюри е пратен в нокдаун към оня миг, като първият е през ноември 2011-а против Невен Пайкич. Преди реванша против Дионтей Уайлдър самият Цигански крал изясни, че точно борбата с Кънинхам е била най-тежката в кариерата му досега и надали си е трансформирал мнението след втория конфликт с Бронзовия бомбардировач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР