„Не е необходимо до вдигаш минималната заплата, за да вдигнеш

...
„Не е необходимо до вдигаш минималната заплата, за да вдигнеш
Коментари Харесай

Теодор Дечев: Минималната заплата у нас няма икономически смисъл

„ Не е належащо до вдигаш минималната заплата, с цел да вдигнеш заплатите на хората “, уточни в предаването „ Тази заран “ по бТВ Теодор Дечев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

„ Най-много хора на минимална заплата работят в държавни институции, в това число и общински. Има войска от хора, които работят в детски градини и учебни заведения, които са на минимална работна заплата и страна умерено може да им я усили “, сподели още той.

Според него минималната заплата у нас няма стопански смисъл.

Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ напомни, че общоприетоо минималната работна заплата у нас е окупирала последното място в Европейски Съюз. „ По покупателна дарба минималната работна заплата е под тези в Сърбия, Черна гора и Македония. Огромният проблем е частният бранш, където страната няма други механизми, с изключение на нарастването на минималната работна заплата. Другият вид е груповото трудово договаряне, само че всички знаем какъв брой е мъчно да се направи профсъюз в частна компания “, изясни Григорова.

Ако едно дружество се подкрепя, подкрепят се и служащите му, означи Теодор Дечев. „ Аз не знам по какъв начин едно дружество като получи помощ 60 на 40 е на загуба, това е нелепост “, счита той във връзка удължаването на мярката в помощ на бизнеса.

„ Има няколко поток на заплащания от страна на страната към бизнеса, има мярка 60 на 40, има дотации и обществени помощи, с цел да могат да покрият възходящата цена на тока “, уточни и Ваня Григорова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР